ΔΙΕΘΝΗ

Βρυξέλλες: Η μαρτυρία μίας Ελληνίδας που έζησε το περιστατικό

Δημοσίευση 21 Ιουνίου 2017, 11:03 / Ανανεώθηκε 21 Ιουνίου 2017, 11:03
Facebook Twitter Whatsapp

Για ακόμα μία φορά, οι Βρυξέλλες έζησαν τον πανικό και τον τρόμο, ευτυχώς, όμως, με αίσιο τέλος.  Ένας ύποπτος άνδρας, ο οποίος ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά και είχε σκοπό να πυροδοτήσει βόμβα, εξουδετερώθηκε από στρατιώτες στον κεντρικό σταθμό των Βρυξελλών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Για ακόμα μία φορά, οι Βρυξέλλες έζησαν τον πανικό και τον τρόμο, ευτυχώς, όμως, με αίσιο τέλος.  Ένας ύποπτος άνδρας, ο οποίος ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά και είχε σκοπό να πυροδοτήσει βόμβα, εξουδετερώθηκε από στρατιώτες στον κεντρικό σταθμό των Βρυξελλών.

Ο βομβιστής αυτοκτονίας, μάλιστα, φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ» και κατάφερε να πραγματοποιήσει μικροεκρήξεις, που όμως ήταν μικρής ισχύος.

Μπορεί να μην υπήρξε κάποιος τραυματισμός, αλλά όπως είναι λογικό, επικράτησε χαμός στον σταθμό αλλά και στον ευρύτερο χώρο. Οι επιβάτες και οι περαστικοί απομακρύνθηκαν όσο μπορούσαν, οι συρμοί των τράινων σταμάτησαν και η αστυνομία ανέλαβε να αποκλείσει όλη την περιοχή.

Η αστυνομία ονόμασε το περιστατικό ως «τρομοκρατική ενέργεια». Μάλιστα, παρούσα ήταν και μία Ελληνίδα, η Φωτεινή Κατσαλή, συνεργάτιδα του life-events.gr, που μίλησε για την εμπειρία της:

«Τρώγαμε το παγωτό μας εδώ στο κέντρο των Βρυξελλών και ξαφνικά είδαμε κόσμο να τρέχει, τρέξαμε και εμείς άνοιξαν τα μαγαζιά για να μπούμε μέσα. Η αστυνομία κινητοποιήθηκε αμέσως, η πλατεία γέμισε αστυνομικούς και στρατιώτες μετά μάθαμε ότι κάποιος ζώστηκε με εκρηκτικά και προσπάθησε να ανατιναχτεί μάλλον τον ακινητοποίησαν και κάτι έγινε και στο σταθμό. Ο κόσμος είναι ανάστατος στους δρόμους, η ηρεμία έρχεται σιγά σιγά ελπίζω όλα καλά και να μην υπήρξε κάποιο θύμα».