ΔΙΕΘΝΗ

Δημοσίευμα – βόμβα από Spiegel: Η Γερμανία παρακολουθούσε επί χρόνια τον Λευκό Οίκο

Δημοσίευση 22 Ιουνίου 2017, 15:00 / Ανανεώθηκε 22 Ιουνίου 2017, 15:00
Δημοσίευμα – βόμβα από Spiegel: Η Γερμανία παρακολουθούσε επί χρόνια τον Λευκό Οίκο
Facebook Twitter Whatsapp
Δημοσίευμα – βόμβα από το γερμανικό περιοδικό Spiegel​, το οποίο μεταδίδει ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών της Γερμανίας παρακολουθούσε τον Λευκό Οίκο, καθώς επίσης και αμερικανικές εταιρείες, επί αρκετά χρόνια.

Δημοσίευμα – βόμβα από το γερμανικό περιοδικό Spiegel, το οποίο μεταδίδει ότι η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών της Γερμανίας παρακολουθούσε τον Λευκό Οίκο, καθώς επίσης και αμερικανικές εταιρείες, επί αρκετά χρόνια.

Η Υπηρεσία κατασκόπευε «από το 1998 ως το 2006 πολλούς τηλεφωνικούς αριθμούς και εσωτερικά φαξ του Λευκού Οίκου», αναφέρει στην τελευταία του έκδοση το περιοδικό, επικαλούμενο «έγγραφα» τα οποία περιήλθαν στην κατοχή του.

Σύμφωνα με το Der Spiegel, η  Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών διέθετε έναν κατάλογο «με 4.000 επιλογείς» (αριθμούς τηλεφώνων ή φαξ, ηλεκτρονικές διευθύνσεις) που της επέτρεπαν να παρακολουθεί «αμερικανικούς στόχους», μεταξύ αυτών τα υπουργεία Οικονομικών και Εξωτερικών.

Γερμανοί πράκτορες παρακολουθούσαν επίσης αμερικανικές εταιρείες, όπως η Lockheed, η NASA, η μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (HRW), πολλά πανεπιστήμια, ακόμη και την Πολεμική Αεροπορία, τους Πεζοναύτες και την Υπηρεσία Αμυντικών Πληροφοριών στο εσωτερικό του Πενταγώνου, αλλά και τις υπηρεσίες στρατιωτικών πληροφοριών.

Περισσότερες από εκατό ξένες πρεσβείες στην Ουάσιγκτον, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και το αμερικανικό γραφείο του Αραβικού Συνδέσμου επίσης ήταν στο στόχαστρο της Υπηρεσίας Πληροφοριών.