ΔΙΕΘΝΗ

Ο Εμ. Μακρόν «ντύνεται» Δίας στο πρωτοσέλιδο της Liberation

Δημοσίευση 3 Ιουλίου 2017, 07:20 / Ανανεώθηκε 3 Ιουλίου 2017, 07:02
Ο Εμ. Μακρόν «ντύνεται» Δίας στο πρωτοσέλιδο της Liberation
Facebook Twitter Whatsapp

Αφιερωμένο στον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, είναι το πρωτοσέλιδο της Liberation, απεικονίζοντάς τον ως Δία στον Όλυμπο, υπό τον τίτλο «Ο ΜανουΔίας στις Βερσαλίες. Η πρώτη πράξη μιας συγκεντρωτικής προεδρίας».

Αφιερωμένο στον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, είναι το πρωτοσέλιδο της Liberation, απεικονίζοντάς τον ως Δία στον Όλυμπο, υπό τον τίτλο «Ο ΜανουΔίας στις Βερσαλίες. Η πρώτη πράξη μιας συγκεντρωτικής προεδρίας».

Ο Εμ. Μακρόν θα αξιοποιήσει  τη διάταξη που ενσωματώθηκε με τη συνταγματική αναθεώρηση του 2008 επί προεδρίας Σαρκοζί και η οποία δίνει το δικαίωμα στον πρόεδρο να μιλήσει ενώπιον του Κογκρέσου, χωρίς να υπάρχει κάποιος εθνικός λόγος, κάτι που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στη Γαλλία.

Ο Εμ. Μακρόν θα καλέσει σε συνεδρίαση το Κογκρέσο, βουλευτές και γερουσιαστές, προκειμένου να τους αναπτύξει τους στόχους μετασχηματισμού της γαλλικής κοινωνίας. Τελευταία φορά που υπήρξε ανάλογη πρωτοβουλία από Γάλλο πρόεδρο ήταν από τον Φρανσουά Ολάντ δύο ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση της 13ης Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι.