ΔΙΕΘΝΗ

Κραυγή αγωνίας για τον 7 μηνών Τσάρλι - Στο πλευρό των γονιών Ντ. Τραμπ και Πάπας Φραγκίσκος

Δημοσίευση 4 Ιουλίου 2017, 10:51 / Ανανεώθηκε 4 Ιουλίου 2017, 11:03
Κραυγή αγωνίας για τον 7 μηνών Τσάρλι - Στο πλευρό των γονιών Ντ. Τραμπ και Πάπας Φραγκίσκος
Facebook Twitter Whatsapp

Κίνημα συμπαράστασης των γονέων τού επτά μηνών Τσάρλι ξεκίνησε στο διαδίκτυο, μετά την απόφαση δικαστηρίου να του σταματήσουν τη μηχανική υποστήριξη

Κίνημα συμπαράστασης των γονέων του επτά μηνών Τσάρλι ξεκίνησε στο διαδίκτυο, μετά την απόφαση δικαστηρίου να του σταματήσουν τη μηχανική υποστήριξη.

Ο Τσάρλι είναι ένα από τα 16 μωρά στον κόσμο που αντιμετωπίζει αυτή την ασθένεια: Ενώ γεννήθηκε υγιής, ξαφνικά παρουσίασε σοβαρότατα προβλήματα, λόγω σπάνιας γενετικής πάθησης. Ο μικρός Τσάρλι από την Βρετανία είναι σήμερα δέκα μηνών και δεν μπορεί να αναπνεύσει μόνος του, δεν μπορεί να δει, να ακούσει, να κινηθεί ή να κλάψει.

Οι γιατροί δεν του δίνουν καμία ελπίδα, όμως οι γονείς του ανακάλυψαν μια επαναστατική, πειραματική μέθοδο που εφαρμόζεται στις ΗΠΑ και θέλουν να μεταφέρουν το παιδί. Το βρετανικό δικαστήριο όμως θεώρησε ότι ο Τσάρλι δεν έχει καμία ελπίδα, οι βλάβες στον εγκέφαλο είναι μη αναστρέψιμες, μόνη οδός είναι η αποσύνδεσή του από τα μηχανήματα που τον κρατούν στην ζωή και η ένσταση των γονιών απορρίφθηκε.

Στο πλευρό των γονέων βρίσκονται μεταξύ άλλων ο Πάπας Φραγκίσκος, αλλά και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ