ΔΙΕΘΝΗ

Με στρατιωτική επέμβαση απειλούν οι ΗΠΑ τη Βόρεια Κορέα

Δημοσίευση 6 Ιουλίου 2017, 12:43 / Ανανεώθηκε 6 Ιουλίου 2017, 13:31
Με στρατιωτική επέμβαση απειλούν οι ΗΠΑ τη Βόρεια Κορέα
Facebook Twitter Whatsapp

Οι ΗΠΑ είναι προετοιμασμένες να υπερασπιστούν την χώρα τους και τους συμμάχους της, δήλωσε την Τετάρτη η Αμερικανίδα πρέσβειρα στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι, τονίζοντας πως οι ενέργειες της Βόρειας Κορέας «εξαλείφουν ταχέως την πιθανότητα εξεύρεσης μιας διπλωματικής λύσης».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οι ΗΠΑ είναι προετοιμασμένες να υπερασπιστούν την χώρα τους και τους συμμάχους της, δήλωσε την Τετάρτη η Αμερικανίδα πρέσβειρα στον ΟΗΕ, Νίκι Χέιλι, τονίζοντας πως οι ενέργειες της Βόρειας Κορέας «εξαλείφουν ταχέως την πιθανότητα εξεύρεσης μιας διπλωματικής λύσης».

«Μία από τις δυνατότητές μας βρίσκεται στις στρατιωτικές μας δυνάμεις. Θα τις χρησιμοποιήσουμε αν αναγκαστούμε, αλλά προτιμούμε να μην χρειαστεί να κινηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση», τόνισε η Χέιλι στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, που συνεκλήθη με θέμα την τελευταία εκτόξευση βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ.

Πρόσθεσε δε ότι θα προτείνει μέσα «στις επόμενες μέρες» την επιβολή νέων κυρώσεων των ΗΕ ενάντια στην Βόρεια Κορέα.

Παράλληλα προειδοποίησε ότι η Ουάσιγκτον είναι προετοιμασμένη να διακόψει κάθε εμπορική σχέση με χώρες που διατηρούν εµπορικές συναλλαγές µε την Βόρεια Κορέα σε παράβαση των ψηφισμάτων του ΣΑ.