ΔΙΕΘΝΗ

Αμβούργο: Διαδηλωτές απέκλεισαν μέσα στο ξενοδοχείο τη Μελάνια Τραμπ

της Ελευθερίας Σπυράκη - Δημοσίευση 7 Ιουλίου 2017, 15:29 / Ανανεώθηκε 7 Ιουλίου 2017, 16:21
Αμβούργο: Διαδηλωτές απέκλεισαν μέσα στο ξενοδοχείο τη Μελάνια Τραμπ
Facebook Twitter Whatsapp

Δεν μπορεί να βγει από το ξενοδοχείο στο Αμβούργο η Μελάνια Τραμπ λόγω διαδηλώσεων

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε κλοιό διαδηλώσεων βρέθηκε το Αμβούργο εξαιτίας της συνόδου G20 που φιλοξενείται στην πόλη. 

Το αποτέλεσμα είναι αρκετοί άνθρωποι να τραυματιστούν σε επεισόδια και να υπάρξουν συλλήψεις. 

«Θύμα» των διαδηλώσεων είναι και πρώτη κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, έχει αποκλειστεί στο ξενοδοχείο όπου διαμένει στο Αμβούργο.

«Μέχρι τώρα δεν έχουμε λάβει την άδεια από την αστυνομία να βγούμε από το ξενοδοχείο», δήλωσε η εκπρόσωπος αυτή στο Γερμανικό Πρακτορείο DPA. Πηγή προσκείμενη στην αμερικανική αντιπροσωπεία στην G20 επιβεβαίωσε την πληροφορία.

Η πρώτη κυρία έγραψε στο Twitter:

Ο Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του διαμένουν στον ξενώνα της κυβέρνησης της πόλης-κρατιδίου του Αμβούργου, μια υπέροχη έπαυλη.

Λόγω των επεισοδίων και των συγκεντρώσεων, το πρόγραμμα των συζύγων των ηγετών της G20, το οποίο ακολουθεί η Μελάνια Τραμπ, χρειάσθηκε να τροποποιηθεί.

Η κυρία Τραμπ δεν μπόρεσε να συμμετάσχει σε μια κρουαζιέρα στο λιμάνι και μια επίσκεψη σ' ένα κέντρο για το κλίμα, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί το μεσημέρι, ματαιώθηκε και αντικαταστάθηκε από μια συζήτηση σε ξενοδοχείο του Αμβούργου, σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στους διοργανωτές της συνόδου.

Στο μεταξύ, οι σκηνές που διαδραματίζονται στους δρόμους της πόλης θυμίζουν εμπόλεμη ζώνη. Αστυνομικοί και διαδηλωτές καταδίνονται σε ένα ατέλειωτο κυνηγητό από το οποίο δεν λείπουν και οι συγκρούσεις σώμα με σώμα, καθώς και οι ρήξεις χημικών που καθιστούν αποπνικτική την ατμόσφαιρα στο κέντρο της γερμανικής πόλης. 

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως μέχρι στιγμής 159 αστυνομικοί έχουν τραυματισθεί ελαφρά στη διάρκεια των επεισοδίων.