ΔΙΕΘΝΗ

Φρίκη στην Τουρκία: Βίασαν και σκότωσαν έγκυο μαζί με τον 10 μηνών γιο της

Δημοσίευση 7 Ιουλίου 2017, 17:50 / Ανανεώθηκε 7 Ιουλίου 2017, 19:51
Φρίκη στην Τουρκία: Βίασαν και σκότωσαν έγκυο μαζί με τον 10 μηνών γιο της
Facebook Twitter Whatsapp

Οργή και αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση που είδε το φως της δημοσιότητας στη Τουρκία και αφορά την φρίκη που έζησε μια 20χρονη έγκυος γυναίκα με τον 10 μηνών γιο της.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Οργή και αποτροπιασμό προκαλεί η θηριωδία  που είδε το φως της δημοσιότητας στη Τουρκία και αφορά την φρίκη που έζησε μια 20χρονη έγκυος γυναίκα με τον 10 μηνών γιο της.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Dogan, η άτυχη πρόσφυγας από τη Συρία  έπεσε στα χέρια δύο ανδρών που όπως  παραδέχθηκαν την παρέσυραν μαζί με το βρέφος της μέσα σ' ένα δάσος όπου και τη βίασαν. Στη συνέχεια συνέθλιψαν με πέτρες το κεφάλι της νεαρής γυναίκας και στραγγάλισαν το βρέφος της.

Το πρακτορείο διευκρινίζει πως το θύμα, ηλικίας 20 ετών, επρόκειτο να γεννήσει σήμερα στο μαιευτήριο.

Οι δύο ύποπτοι, σύμφωνα με το Dogan, εργάζονταν στο ίδιο εργοστάσιο με τον σύζυγο του θύματός τους, με τον οποίο είχαν τσακωθεί μερικές ημέρες νωρίτερα. Ο ένας μ'αλιστα είνα παντρεμένος και έχει παιδιά.

Η οικογένεια είχε φθάσει πέρυσι στην Τουρκία, διαφεύγοντας από τον πόλεμο στη Συρία. Οι φόνοι αυτοί σημειώθηκαν ενώ οι τουρκικοί ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλυσθεί τις τελευταίες ημέρες με μηνύματα εναντίον των Σύρων. Χρήστες καλούν τους πρόσφυγες να γυρίσουν στη χώρα τους και τις αρχές να τους διώξουν.

Αξίζει μόνο να σημειωθεί ότι ο αριθμός των φόνων γυναικών δεν σταματά να αυξάνεται στην Τουρκία, όπως αναφέρει η οργάνωση «Στοπ στους γυναικοκτόνους», σύμφωνα με την οποία 328 γυναίκες σκοτώθηκαν το 2016 στην Τουρκία, έναντι 121 το 2011.

Στην τελευταία έκθεσή της, η οργάνωση απαριθμεί 35 φόνους γυναικών μόνο στη διάρκεια του Ιουνίου.