ΔΙΕΘΝΗ

Ντ. Τραμπ σε Βλ. Πούτιν: Θα συμβούν πολλά καλά πράγματα στις σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Δημοσίευση 7 Ιουλίου 2017, 17:54 / Ανανεώθηκε 7 Ιουλίου 2017, 18:19
Facebook Twitter Whatsapp

Σε θερμό κλίμα διεξάγεται η συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν στο περιθώριο της συνόδου της G20.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε θερμό κλίμα διεξήχθη η πρώτη συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού προέδρου με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν στο περιθώριο της συνόδου της G20.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, απευθυνόμενος στον Πούτιν του είπε ότι είναι «τιμή του» που τον συναντά ενώ ο Ρώσος ηγέτης απάντησε «χαίρομαι που σας γνωρίζω προσωπικά και ελπίζω ότι η συνάντησή μας θα φέρει αποτελέσματα».

Ο Τραμπ σημείωσε ότι ευελπιστεί ότι θα συμβούν πολλά «θετικά πράγματα» για τη Ρωσία και για τις ΗΠΑ. Πρόσθεσε ότι με τον Ρώσο ηγέτη «συζητούν διάφορα πράγματα» και ο ίδιος πιστεύει ότι τα πράγματα πάνε καλά.

Nα σημειωθεί ότι ο Αμερικανός πρόεδρος απέφυγε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο όταν δημοσιογράφοι τον ρώτησαν για την ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Από τα σημαντικότερα καρέ της σημερινής συνάντηση των δυο ηγετών θα μπορούσε να θεωρηθεί και η χειραψία που αντάλλαξαν η οποία συνοδεύτηκε με ένα χτύπημα στην πλάτη. «Είχαμε κάποιες πολύ, πολύ καλές συνομιλίες. Θα μιλήσουμε τώρα και προφανώς αυτό θα συνεχιστεί. Αναμένουμε να συμβούν πολλά πολύ θετικά πράγματα για τη Ρωσία, για τις Ηνωμένες Πολιτείες και για κάθε ενδιαφερόμενο. Και είναι τιμή να βρίσκομαι μαζί σας», ανέφερε στη συνέχεια ο Τραμπ.

Ο Πούτιν, μέσω διερμηνέα, σχολίασε ότι μολονότι οι δυο τους έχουν μιλήσει τηλεφωνικά, η τηλεφωνική επικοινωνία δεν αρκεί και χαρακτήρισε σημαντική τη διμερή αυτή συνάντηση.