ΔΙΕΘΝΗ

Αυτό είναι το ανακαινισμένο οβάλ γραφείο του Ντόναλντ Τραμπ

Δημοσίευση 22 Αυγούστου 2017, 17:40 / Ανανεώθηκε 28 Αυγούστου 2017, 13:57
Αυτό είναι το ανακαινισμένο οβάλ γραφείο του Ντόναλντ Τραμπ
Facebook Twitter Whatsapp

Σε ένα πλήρως ανακαινισμένο οβάλ γραφείο θα καταστρώσει τα σχέδια του για τον ερχόμενο χειμώνα ο Ντόναλντ Τραμπ.

Σε ένα πλήρως ανακαινισμένο οβάλ γραφείο θα καταστρώσει τα σχέδια του για τον ερχόμενο χειμώνα ο Ντόναλντ Τραμπ. 

Μετά τις διακοπές του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ επέστρεψε στη βάση του για να επιβλέψει την ανακαίνιση, η οποία ξεκίνησε πριν ένα μήνα. 

Η γνωστοποίηση της ανακαίνισης του Λευκού Οίκου έγινε στις αρχές του μήνα και μετά από πυρετώδεις διεργασίες, ολοκληρώθηκε πριν από μερικές ημέρες. 

Η περισσότερη έμφαση δόθηκε στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, εκεί όπου βρίσκεται και το προεδρικό δωμάτιο εργασίας, το Οβάλ Γραφείο.

Όπως έγινε γνωστό από τους συμβούλους του Προέδρου, η ανακαίνιση κρίθηκε αναγκαία, όχι τόσο για την εσωτερική αισθητική των αιθουσών του κτιρίου, αλλά για την αντικατάσταση του υπάρχοντος 27ετούς συστήματος θέρμανσης και ψύξης, που παρουσίαζε πολλά προβλήματα.

Με αφορμή αυτή τη δομική μεταβολή, ωστόσο, πραγματοποιήθηκαν και αλλαγές στη διακόσμηση, κάτι που εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του εκάστοτε Προέδρου.

Οι αλλαγές στο Οβάλ Γραφείο, που ανέκαθεν αποτελεί πόλο έλξης όλων των βλεμμάτων, είναι εμφανείς. Αν όχι με την πρώτη ματιά, τότε παρατηρώντας τις σχετικές φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν.

Όπως λοιπόν διαφαίνεται, στο Οβάλ Γραφείο έχουν τοποθετηθεί επιπλέον αμερικανικές σημαίες, καθώς και αρκετές στρατιωτικές σημαίες για κάθε σώμα της αμερικανικής εθνικής άμυνας.

Επιπλέον, έχουν αλλάξει οι κουρτίνες, η ένδυση των καθισμάτων, κάποια από τα έπιπλα, τα κάδρα και τα φωτιστικά.

Την ίδια στιγμή, στον ίδιο χώρο έχει τοποθετηθεί νέα μοκέτα με περίτεχνο πορτοκαλί φυλλωτό μοτίβο, που αντικατέστησε την προηγούμενη, την οποία πλαισίωναν αποσπάσματα αναφορών των Προέδρων Αβραάμ Λίνκολν, Φραγκλίνου Ρούζβελτ και Τζον Κένεντι, αλλά και του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, επιλογής Μπαράκ Ομπάμα, κατά τις θητείες του οποίου είχαν πραγματοποιηθεί, επίσης, διάφορες μικροαλλαγές για την εποχιακή διακόσμηση του προεδρικού γραφείου εργασίας.

Πηγή: ysterografa

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr