ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία - έρευνα: Αύξηση του λαϊκισμού

Δημοσίευση 1 Οκτωβρίου 2018, 23:02 / Ανανεώθηκε 1 Οκτωβρίου 2018, 15:15
Γερμανία - έρευνα: Αύξηση του λαϊκισμού
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Το ποσοστό των ανθρώπων από τον κεντρώο χώρο που δήλωσε ότι έχει υιοθετήσει λαϊκιστική στάση αυξήθηκε από έναν στους εννέα σε έναν στους οκτώ την ίδια περίοδο

Αυξανόμενος αριθμός Γερμανών στρέφονται στον λαϊκισμό και απογοητεύονται από τη δημοκρατία, έδειξε δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Η εταιρεία Infratest dimap πραγματοποίησε δημοσκόπηση από τον Μάιο ως τον Ιούνιο σε σύνολο 3.427 Γερμανών για λογαριασμό του ιδρύματος Bertelsmann.

Συνολικά το 59% των ερωτηθέντων απάντησε ότι συμφωνεί εντελώς ή εν μέρει με τη δήλωση: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τη λειτουργία της δημοκρατίας». Ωστόσο το ποσοστό αυτό παρουσιάζει μείωση εννέα μονάδων σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Στο μεταξύ το ποσοστό των ανθρώπων από τον κεντρώο χώρο που δήλωσε ότι έχει υιοθετήσει λαϊκιστική στάση αυξήθηκε από έναν στους εννέα σε έναν στους οκτώ την ίδια περίοδο.

Η έρευνα χαρακτήριζε λαϊκιστές όσους συμφωνούσαν με έναν κατάλογο με οκτώ φράσεις που αφορούσαν στην πολιτική και την κοινωνία, όπως «Τα πολιτικά κόμματα θέλουν μόνο τις ψήφους του λαού, δεν ενδιαφέρονται για τις απόψεις του» και «Αυτό που οι πολιτικοί αποκαλούν “συμβιβασμό” στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο από προδοσία των ιδεών τους».

Από τους 3.427 ανθρώπους που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, οι 2.322 δήλωσαν ότι ψηφίζουν και οι 1.105 ότι δεν ψηφίζουν.

Πηγή: DPA, ΑΠΕ
 

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr