ΔΙΕΘΝΗ

Brexit: «Δυνατή η συμφωνία στο επόμενο 48ωρο»

Δημοσίευση 13 Νοεμβρίου 2018, 11:20 / Ανανεώθηκε 13 Νοεμβρίου 2018, 12:21
Brexit: «Δυνατή η συμφωνία στο επόμενο 48ωρο»
Facebook Twitter Whatsapp

«Περίπου το 95% της συμφωνίας του Brexit έχει επιτευχθεί αλλά το υπόλοιπο 5% είναι δύσκολο»

Μια συμφωνία για το Brexit συνεχίζει να είναι δυνατή μέσα στις επόμενες 24 ή 48 ώρες, δήλωσε σήμερα ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργό, που είναι αρμόδιος για ευρωπαϊκές υποθέσεις, Ντέιβιντ Λίντιγκτον.

«Δεν έχουμε φθάσει ακόμα εκεί», δήλωσε ο Λίντινγκτον στο ραδιόφωνο του BBC. «Είμαστε πολύ κοντά τώρα. Η πρωθυπουργός έχει πει ότι δεν μπορεί να είναι μια συμφωνία με οποιοδήποτε κόστος».

Ερωτηθείς εάν εννοεί ότι είναι πιθανή μια συμφωνία εντός των επόμενων 24 ή 48 ωρών, δήλωσε: «Είναι ακόμα δυνατή αλλά όχι εντελώς σίγουρη, νομίζω ότι αυτό τα λέει όλα. Συγκρατημένα αισιόδοξος».

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Τζέρεμι Χαντ δήλωσε στο Reuters ότι περίπου το 95% της συμφωνίας του Brexit έχει επιτευχθεί αλλά το υπόλοιπο 5% είναι δύσκολο και άρα είναι ασαφές το πότε θα ολοκληρωθούν οι συνομιλίες

«Δεν μπορώ να απαντήσω αυτή την ερώτηση διότι είναι μια διαπραγμάτευση, υπάρχουν δύο πλευρές σε μία διαπραγμάτευση. Δεν έχουμε ακόμα μια λύση», δήλωσε ο Χαντ στο Reuters στο Ριάντ.

«Νομίζω και ότι οι δύο πλευρές βρίσκουν ενθαρρυντικό το γεγονός ότι έχουν συμφωνηθεί τόσα πολλά», δήλωσε. «Έχει χρησιμοποιηθεί το ποσοστό 95% και αυτό είναι μάλλον ακριβές. Το 5%, ωστόσο, είναι ένα δύσκολο 5% άρα δεν γνωρίζουμε πότε θα είναι δυνατόν να ολοκληρώσουμε αυτές τις διαπραγματεύσεις».

«Παραμένω πεπεισμένος ότι είναι δυνατή μια λύση αλλά αυτή είναι η τελική κρίσιμη περίοδος», δήλωσε ο Χαν.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr