ΔΙΕΘΝΗ

Σκοπιανή τηλεόραση: Η ΠΓΔΜ αγόρασε 240.000 διαβατήρια που γράφουν «Δημοκρατία της Μακεδονίας»

Δημοσίευση 4 Ιανουαρίου 2019, 07:00 / Ανανεώθηκε 4 Ιανουαρίου 2019, 07:27
Facebook Twitter Whatsapp

Για αγορά 240.000 διαβατήριων με την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας» κάνει λόγο το σκοπιανό κανάλι Alfa TV.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μπορεί η συμφωνία των Πρεσπών να μην έχει επικυρωθεί ακόμα, ωστόσο η σκοπιανή κυβέρνηση βιάστηκε να προμηθευτεί 240.000 διαβατήρια, στα οποία αναγράφεται η ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας», όπως μεταδίδει το κανάλι Alfa TV της ΠΓΔΜ.

«Αν και η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 15 Ιανουαρίου αναμένεται (η τελική) ψηφοφορία για συνταγματικές αλλαγές, οι οποίες θα οδηγήσουν σε αλλαγή του ονόματος του κράτους, αλλά και τα προσωπικά έγγραφα των πολιτών, ένας μεγάλος αριθμός από πολλά κενά έντυπα για "Μακεδονικά" διαβατήρια βρίσκονται εν αναμονή στα τελωνεία. Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το Alfa TV, 240.000 έντυπα βρίσκονται σήμερα σε τακτική τελωνειακή διαδικασία» αναφέρει το κανάλι.

«Γιατί αγοράζονται έντυπα υπό αυτή τη μορφή, αφού το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη αρκετά και δεν υπάρχει καθυστέρηση στην έκδοσή τους; Γιατί το υπουργείο Εσωτερικών ξοδεύει χρήματα του προϋπολογισμού αφού σε 10 ημέρες αναμένεται να περάσουν οι συνταγματικές αλλαγές;» διερωτάται το κανάλι, καθώς εστιάζει στο οικονομικό σκέλος της υπόθεσης, επικρίνοντας την κυβέρνηση Ζάεφ.

«Ακόμα και αν οι συνταγματικές αλλαγές ψηφιστούν στις 15 Ιανουαρίου, απαιτείται μια χρονική περίοδος για την αλλαγή των διαδικασιών και τις νομικές αλλαγές, καθώς και για την έναρξη ισχύος των τροπολογιών» υποστήριξε το υπουργείο Εσωτερικών σε απάντησή του στο κανάλι, υποστηρίζοντας ότι χρειάζεται «μεταβατική περίοδος» έως την εφαρμογή στην πράξη της συμφωνίας των Πρεσπών.