ΔΙΕΘΝΗ

Η «Γαλάζια Πατρίδα» κρατά… προσγειωμένα αμερικανικά και βρετανικά μαχητικά στην Κύπρο!

Δημοσίευση 4 Μαρτίου 2019, 14:00 / Ανανεώθηκε 4 Μαρτίου 2019, 14:02
Η «Γαλάζια Πατρίδα» κρατά… προσγειωμένα αμερικανικά και βρετανικά μαχητικά στην Κύπρο!
Facebook Twitter Whatsapp

Η άσκηση της Άγκυρας ενδέχεται να επηρεάσει και πτήσεις της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας (USAF) καθώς και της Βασιλικής Βρετανικής  Αεροπορίας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επιπτώσεις σε πτήσεις τόσο της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας (USAF) όσο και της Βασιλικής Βρετανικής Royal Air Force που ξεκινούν από την περιοχή «Ακρωτήρι» της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενδέχεται να έχει σύμφωνα με ειδικούς η στρατιωτική άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα».

Η μεγάλη τουρκική άσκηση ξεκίνησε στις 27 Φεβρουαρίου και θα συνεχιστεί μέχρι και τις 8 Μαρτίου σε Μαύρη Θάλασσα, Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με το sigmalive.com στο πλαίσιο της άσκησης η Τουρκία αναμένεται να στείλει πλοία και μαχητικά F-16 στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η κίνηση της Άγκυρας ερμηνεύεται ως  απάντησή και επίδειξη ισχύος  της ενεργειακής συνεργασίας Κύπρου-Ελλάδας, Ισραήλ, Αιγύπτου.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα ασφάλειας, η συγκεκριμένη παράνομη ενέργεια ενδέχεται να επηρεάσει και πτήσεις της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας (USAF) καθώς και της Βασιλικής Βρετανικής  Royal Air Force  που εκτελεί πτήσεις από το Ακρωτήρι με τα 2 Typhoon FGR.4  εναντίων της Αλ Νούσρα.

Παράλληλα, το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό θα είναι μία από τις Ναυτικές Δυνάμεις της Ανατολικής Μεσογείου που θα εκτελεί συνεχείς περιπολίες  για να διασφαλίζουν  ότι οι παράνομες δραστηριότητες του Τουρκικού Πολεμικού ναυτικού και της αεροπορίας δεν θα διακόψουν την εμπορική ναυτιλία και τους διεθνείς ναυτικούς νόμους στην περιοχή κατά την διάρκεια της άσκησης Γαλάζια Πατρίδα.

Θυμίζουμε πως την Κυριακή ο υπουργός Άμυνας της Κύπρου, κ. Σάββας Αγγελίδης, δήλωσε ότι γίνονται συνεχώς ενέργειες  για αναβάθμιση των  στρατιωτικών σχέσεων Κύπρου-Γαλλίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά:   «Η  Γαλλία είναι σύμμαχός μας, και στα πλαίσια αυτά κάνουμε συνεχώς ενέργειες για αναβάθμιση των στρατιωτικών σχέσεών μας».