ΔΙΕΘΝΗ

Απολύθηκε η πρέσβης της Αλβανίας στην Αθήνα -Τι ρόλο έπαιξαν 100 κλεμμένα διαβατήρια

Δημοσίευση 20 Μαρτίου 2019, 18:00 / Ανανεώθηκε 20 Μαρτίου 2019, 18:45
Απολύθηκε η πρέσβης της Αλβανίας στην Αθήνα -Τι ρόλο έπαιξαν 100 κλεμμένα διαβατήρια
Facebook Twitter Whatsapp

Η περίεργη υπόθεση με την κλοπή 100 αλβανικών διαβατηρίων στην Ελλάδα, οδήγησε την Αλβανία να «τελειώσει» την πρέσβη της στη χώρα μας.

Αλβανικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν σήμερα, επικαλούμενα διπλωματικές πηγές, ότι απολύθηκαν η πρέσβειρα της Αλβανίας στην Ελλάδα, Αρντιάνα Χομπντάρι, καθώς και ο πρόξενος της Αλβανίας στα Ιωάννινα, Πέρβιν Τσικούρια. Την απόφαση έλαβε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Γκεντ Τσάκα.

Η Αρντιάνα Χομπντάρι και ο Τσικούρια φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση κλοπής περίπου 100 αλβανικών διαβατηρίων από αυτοκίνητο του διπλωματικού σώματος της Αλβανίας που βρισκόταν επί ελληνικού εδάφους, στις 13 Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, η κλοπή έγινε στις 13 Φεβρουαρίου, αργά το βράδυ, στο Θησείο, όπου το όχημα του Αλβανού πρόξενου υπέστη βανδαλισμούς. Τότε, άγνωστοι δράστες έκλεψαν τα 100 από τα 300 διαβατήρια που μετέφερε ο πρόξενος στο αυτοκίνητό του, με αποτέλεσμα να επέμβει το αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο εν λόγω πρόξενος είχε αναλάβει το έργο να μεταφέρει υπηρεσιακά τα διαβατήρια στην Αθήνα και να τα παραδώσει στην αλβανική πρεσβεία και το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι ότι τα 300 διαβατήρια μεταφέρονταν μέσω ΚΤΕΛ και όχι με διπλωματικό σάκο, ως είθισται. Όταν έγινε έλεγχος στο ΚΤΕΛ στα ελληνοαλβανικά σύνορα και διαπιστώθηκε ότι υπήχε δέμα με 300 διαβατήρια, οι τελωνειακές αρχές κάλεσαν τον Αλβανό πρόξενο και εκείνος ανέλαβε να τα μεταφέρει στην πρεσβεία της Αλβανίας στην Αθήνα με το αυτοκίνητό του. Το ίδιο βράδυ σημειώθηκε η κλοπή.