ΔΙΕΘΝΗ

Bρετανικός Τύπος για το αδιέξοδο του Brexit: Χάος, κρίση, καταστροφή και απόγνωση

Δημοσίευση 2 Απριλίου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 2 Απριλίου 2019, 13:37
Bρετανικός Τύπος για το αδιέξοδο του Brexit: Χάος, κρίση, καταστροφή και απόγνωση
Facebook Twitter Whatsapp

Με μελανά χρώματα περιγράφει ο βρετανικός Τύπος τη χθεσινή αποτυχία του κοινοβουλίου να καταλήξει σε μία εναλλακτική λύση για τον τρόπο αποχώρησης από την ΕΕ.

Με τις λέξεις χάος, αναμονή, κρίση, καταστροφή, διάσπαση και απόγνωση περιγράφει ο βρετανικός Τύπος όλα όσα προκαλεί στη χώρα το Brexit, με αφορμή την χθεσινή αποτυχία του κοινοβουλίου να καταλήξει σε μία εναλλακτική λύση για τον τρόπο αποχώρησης από την ΕΕ.

Μόνη εξαίρεση είναι η εφημερίδα Times, που υποστηρίζει ότι τα χθεσινά γεγονότα είναι θετικά για την πρωθυπουργό, η οποία μπορεί να συνδέσει άλλη μία ψηφοφορία για την συμφωνία της με τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. Στον τίτλο της γράφει "Οι βουλευτές απορρίπτουν ξανά τα σχέδια για το Brexit, ενισχύοντας τη Μέι".

Η Telegraph υποστηρίζει ότι η Bρετανίδα πρωθυπουργός θα χρησιμοποιήσει τις απειλές μίας μακράς καθυστέρησης του Brexit και της διεξαγωγής γενικών εκλογών σε μία προσπάθεια να πιέσει τους βουλευτές να στηρίξουν την συμφωνία της, ωστόσο επισημαίνει ότι η παραίτηση του Νικ Μπόλς, που είχε παλαιότερα στηρίξει την συμφωνία της, ήταν ένα νέο πλήγμα στην προσπάθειά της να κερδίσει την υποστήριξη που επιδιώκει. "Η Μέι απειλεί με εκλογές, καθώς οι βουλευτές φτάνουν σε αδιέξοδο" γράφει στον τίτλο της.

Η εφημερίδα Guardian έχει στο πρωτοσέλιδό της την φωτογραφία των ημίγυμνων ακτιβιστών, που χθες διέκοψαν τη συζήτηση στη Βουλή για το Brexit για να διαμαρτυρηθούν για την κλιματική αλλαγή, και τίτλο "Συνομιλίες για την κρίση στο Νο 10, καθώς οι βουλευτές απορρίπτουν τις επιλογές για ήπιο Brexit". Υποστηρίζει ότι το κοινοβούλιο "βάλτωσε σε αδιέξοδο" και ότι παραμένει ασαφές με ποιον τρόπο θα προχωρήσει η πρωθυπουργός, που έχει συγκαλέσει σήμερα μαραθώνιο υπουργικό συμβούλιο.

Η εφημερίδα Mail γράφει "Πίσω στο μηδέν" και χαρακτηρίζει τα χθεσινά γεγονότα "φάρσα". Επικαλείται ανώνυμη υψηλόβαθμη πηγή που περιγράφει το σημερινό υπουργικό συμβούλιο ως "τη μητέρα όλων των υπουργικών συμβουλίων".

Η εφημερίδα "i" γράφει "Πρωταπριλιά" για το αποτέλεσμα των χθεσινών ψηφοφοριών στο κοινοβούλιο και την απόρριψη όλων των εναλλακτικών για το Brexit για δεύτερη φορά, ενώ η Mirror έχει τον τίτλο "Οι βουλευτές διάλεξαν…τίποτα" και αναφέρει ότι το κοινοβούλιο βίωσε χθες "χαοτικές σκηνές σε μία ακόμη νύχτα διάσπασης και απόγνωσης". Περιγράφει τον Τζέρεμι Κόρμπιν ως την λογική φωνή μέσα σε όλη την αναστάτωση, όταν εξέφρασε την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι δεν βρέθηκε καμία πλειοψηφία.

Η Daily Express με τίτλο "Ψηφίσαμε για Brexit, όλο λέτε όχι", μιλά εκ μέρους των αναγνωστών,που υποστηρίζουν την αποχώρηση από την ΕΕ, και υποστηρίζει ότι η χώρα έχει μείνει μετέωρη έπειτα από άλλη μία νύχτα φάρσας στο Ουέστμινστερ, δέκα μέρες πριν την ημερομηνία αποχώρησης.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr