ΔΙΕΘΝΗ

Μετά τη Mercedes θέλει να φέρει και τη Volkswagen στη Ρωσία ο Πούτιν

Δημοσίευση 12 Απριλίου 2019, 19:00 / Ανανεώθηκε 12 Απριλίου 2019, 19:14
Μετά τη Mercedes θέλει να φέρει και τη Volkswagen στη Ρωσία ο Πούτιν
Facebook Twitter Whatsapp

«Tα αυτοκίνητα της Volkswagen είναι πολύ δημοφιλή στην Ρωσία»

Μετά τα εγκαίνια του νέου εργοστασίου της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Mercedes Benz στην Ρωσία τα οποία έγιναν πριν μερικές μέρες, ο Βλαντίμιρ Πούτιν συναντήθηκε την Παρασκευή με τον γενικό διευθυντή του γερμανικού ομίλου Volkswagen Group Χέρμπερτ Ντις, για να συζητήσουν τις νέες επενδυτικές προοπτικές της γερμανικής αυτής αυτοκινητοβιομηχανίας, στην Ρωσία, η οποία κατέχει το 12% των πωλήσεων στην ρωσική αγορά αυτοκινήτου.

Ο Ρώσος πρόεδρος κατά την διάρκεια της συνάντησης του με τον Χέρμπερτ Ντις, επεσήμανε την επιτυχή επιχειρηματική δραστηριότητα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Ρωσία και τον διαβεβαίωσε ότι η ρωσική κυβέρνηση θα αναζητήσει τρόπους για να στηρίξει την δραστηριότητα της εταιρείας στη Ρωσία.

«Η Volkswagen δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στην Ρωσία, τα αυτοκίνητα της είναι πολύ δημοφιλή στην Ρωσία και το 12% των πωλήσεων είναι ένας πολύ καλός δείκτης» δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος απευθυνόμενος ενώ εξήρε τη σημασία των επενδύσεων που έχει κάνει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία στην Ρωσία. «Σχεδόν 2 δισεκατομμύρια σε επενδύσεις είναι μια σημαντική και καλή συνεισφορά. Σας είμαστε ευγνώμονες γι αυτό το έργο. Απ’ ότι θυμάμαι πέρυσι η παραγωγής σας στην Ρωσία έφθασε τα 200.000 αυτοκίνητα, από τα οποία περίπου 20.000 πήγαν για εξαγωγές. Είναι πολύ καλοί δείκτες», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος και προσέθεσε ότι «θα συνεχίσουμε ευχαρίστως την συνεργασία και θα αναζητήσουμε τρόπους για να στηρίξουμε την δραστηριότητα σας στην Ρωσία».

Από την πλευρά του ο Χέρμπερτ Ντις ζήτησε την συνδρομή του Ρώσου προέδρου σε δύο κατευθύνσεις που σχετίζονται με την προοπτική της υπογραφής ειδικού επενδυτικού συμβολαίου και τα εργοστάσια που βρίσκονται στο Νίζνι Νόβγκοροντ. «Πράγματι η δραστηριότητα μας είναι επιτυχής στην Ρωσία και πιστεύουμε στο μέλλον της ρωσικής αγοράς, και αυτός είναι ο λόγος που βρίσκομαι εδώ, για να συζητήσω μαζί σας δύο ζητήματα και ενδεχομένως να ζητήσω την συμβουλή σας ή, την συνδρομή σας», δήλωσε ο Ντίς.

«Το πρώτο ζήτημα, είπε ο Ντίς, αφορά την επόμενη φάση των επενδύσεων στην Ρωσία….Θα ήθελα να αναφερθώ στο ζήτημα αυτό αι να ζητήσω την συμβουλή σας. Το δεύτερο ζήτημα αφορά τα εργοστάσια μας στο Νίζνι Νόβγκοροντ, είναι πολύ καλά εργοστάσια, και εδώ θα χρειαστούμε την συνδρομή σας».

Ο Ρώσος πρόεδρος διευκρίνισε ότι έχουν ήδη υπογραφεί πέντε ειδικές επενδυτικές συμφωνίες στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και διαβεβαίωσε το γενικό διευθυντής του ομίλου Volkswagen Group, ότι θα υπάρξει ένα τέτοιο συμβόλαιο μαζί με τον όμιλο, λέγοντας ότι «εφόσον η εταιρεία λειτουργεί προς την κατεύθυνση της αναβάθμισης της δραστηριότητας της (στη Ρωσία) τότε φυσικά και θα υπογράψουμε ένα τέτοιο συμβόλαιο».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr