ΔΙΕΘΝΗ

Κύπριος serial killer: Αυτές τις επτά σκότωσα, δεν υπάρχουν άλλες - Νέο εύρημα στη Μιτσερού

Δημοσίευση 27 Απριλίου 2019, 14:00 / Ανανεώθηκε 27 Απριλίου 2019, 15:41
Κύπριος serial killer: Αυτές τις επτά σκότωσα, δεν υπάρχουν άλλες - Νέο εύρημα στη Μιτσερού
Facebook Twitter Whatsapp

Κατονόμασε τη γυναίκα που σκότωσε από το Νεπάλ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου στο δικαστήριο Λευκωσίας ο 35χρονος ίλαρχος Νίκος Μεταξάς για ανανέωση του διατάγματος κράτησής του. 

Και σήμερα εκπροσωπεί μόνος τον εαυτό του αφού ο δικηγόρος του, Ηλίας Στεφάνου είχε αποσυρθεί μετά τις πρώτες ομολογίες του serial killer. O Ίλαρχος ανέκφραστος, βλοσυρός και ψύχραιμος στάθηκε στο εδώλιο ακούγοντας ανέκφραστος την μαρτυρία του ανακριτή Ιωάννη Γιωρκάτζη. 

Ο «Ορέστης» έδωσε γραπτή κατάθεση στους ανακριτές της υ0πόθεσης, στην οποία κατονόμασε τη γυναίκα που η σορός της εντοπίστηκε μέσα σε λάκκο στο πεδίο βολής στην Ορούντα, ως την Κάτχα Άνου.

Χωρίς να φέρει σε κανένα σημείο της δικαστικής διαδικασίας ένσταση, ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς ανέφερε απλά «δεν φέρω ένσταση. Συμφωνώ», όταν τον ρώτησε η δικαστής εάν συμφωνεί με το αίτημα της Αστυνομίας για την 8ήμερη κράτησή του.

Ο στρατιωτικός, ατάραχος, οδηγήθηκε λίγο μετά τις 10 το πρωί στη δικαστική αίθουσα συνοδεία αστυνομικών.

Στην κατάθεση του ενώπιον δικαστηρίου ο Υπαστυνόμος του ΤΑΕ Λευκωσίας Ιωάννης Γιωρκάτζης ανέφερε ότι ο ύποπτος βρίσκεται αντιμέτωπος με τα αδικήματα του φόνου εκ προμελέτης και της απαγωγής με σκοπό το φόνο, με θύματα επτά πρόσωπα, αδικήματα που διαπράχθηκαν από τις 30/9/2016 μέχρι τις 26/4/2019 στις επαρχίες Λάρνακας και Λευκωσίας.

Στις συνέχεια, ο ανακριτής κατέθεσε όλο το ιστορικό γύρω από τον εντοπισμό του πρώτου πτώματος που βρέθηκε στο φρεάτιο του μεταλλείο στο Μιτσερό, αυτό της 38χρονης Μαίρη Ρόουζ από τις Φιλιππίνες.

Αναφέρθηκε και στην υπόθεση εξαφάνισης της Αριάν Παλάνας από τις Φιλιππίνες που ο 35χρονος στρατιωτικός παραδέχθηκε ότι δολοφόνησε.

Ο κ. Γιωρκάτζης εξήγησε πως κατά τη διάρκεια των ερευνών έγινε άρση των τηλεπικοινωνιακών δεδομένων του υπόπτου και ανακάλυψαν ότι είχε επικοινωνίας και με τη Μαρικάρ που κι εκείνη έχει εξαφανισθεί, ενώ στη συνέχεια ο ύποπτος παραδέχθηκε σε προφορική ανάκριση τη διάπραξη των φόνων άλλων τριών προσώπων, ανεβάζοντας συνολικά των αριθμών των θυμάτων στα επτά.

Ζήτησε να τον πάρουν στη Κοκκινοπεζουλα και υπέδειξε που έριξε τα πτώματα, ενώ τους υπέδειξε και στο πεδίο βολής που πέταξε τη σορό γυναίκας από την Ινδία ή το Νεπάλ, καθώς ο ίδιος δε θυμόταν ούτε το όνομά της ούτε την καταγωγή της.

Όση ώρα κατέθετε ο αστυνομικός ανακριτής, ο 35χρονος στρατιωτικός ήταν σκυφτός. Η Αστυνομία αιτήθηκε την έκδοση διατάγματος 8ήμερης κράτησης του υπόπτου. Η δικαστής τότε, τον ρώτησε εάν συμφωνεί και ο 35χρονος απάντησε απλά «ναι».

Προχώρησε και σε γραπτή κατάθεση στους ανακριτές στην οποία μάλιστα, κατονόμασε και το θύμα που εντοπίστηκε σε πηγάδι στο πεδίο βολής στην Ορούντα. Όπως λέχθηκε στο δικαστήριο, ονομάζεται Κάτχα Άνου.

 

Από την πλευρά του όπως μεταδίδει το Philenews, ο δικηγόρος της Δημοκρατίας, Μάριος Κουτσόφτας, εκ μέρους της Κατηγορούσας Αρχής κατέθεσε πως ενυπάρχουν οι λόγοι για την κράτηση του υπόπτου, καθώς παραπέμπει σε παλαιές υποθέσεις και συμφώνησε με το αίτημα της Αστυνομίας.

Μέχρι στιγμής λήφθηκαν 250 καταθέσεις, ενώ υπολείπονται να ληφθούν άλλες 150, ενώ παράλληλα οι Αρχές αναζητούν ένα ακόμη όχημα του υπόπτου, το οποίο, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε ο κ. Γιωρκάτζης, αναμένεται να καταδείξει μαρτυρία.

Νέο εύρημα στη Μιτσερού

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα κυπριακά ΜΜΕ, εντοπίστηκε βαλίτσα στην περιοχή Μιτσερού. Στη σκηνή έχει μεταβεί ο ιατροδικαστής Νικόλας Χαραλάμπους. Ο 35χρονος ίλαρχος είχε αναφέρει στην αστυνομία ότι πριν πετάξει τα θύματα του τα έβαζε σε βαλίτσες. Ως εκ του του εικάζεται ότι ίσως βρισκόμαστε, μπροστά στην ανεύρεση κάποιου ή κάποιων εκ των πτωμάτων που αναζητούνται.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr