ΔΙΕΘΝΗ

Πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Ελλάδα: «Ο λαός απορρίπτει το πραξικόπημα που σχεδίασαν Κολομβία και ΗΠΑ -Θα νικήσουμε»

Δημοσίευση 30 Απριλίου 2019, 17:00 / Ανανεώθηκε 30 Απριλίου 2019, 17:06
Πρεσβεία της Βενεζουέλας στην Ελλάδα: «Ο λαός απορρίπτει το πραξικόπημα που σχεδίασαν Κολομβία και ΗΠΑ -Θα νικήσουμε»
Facebook Twitter Whatsapp

Με συνεχείς αναρτήσεις της στα social media, η πρεσβεία της Βενεζουέλας καταδικάζει την «πραξικοπηματική κίνηση που έχει σκοπό να σπείρει τη βία».

Λόγω των έκτακτων γεγονότων στη Βενεζουέλα, μετά το κάλεσμα του αυτοανακηρυγμένου προέδρου της χώρας, Χουάν Γκουαϊδό, σε εξέγερση του στρατού, η πρεσβεία της Βενεζουέλας στη χώρα μας, επιχειρεί να επικοινωνήσει την κατάσταση, από την πλευρά της κυβέρνησης του Νικολά Μαδούρο. Όπως γράφει, το πραξικόπημα σχεδιάστηκε από Μπογκοτά και Ουάσινγκτον, αλλά δεν έχει τη στήριξη του λαού. 

Η πρεσβεία αναφέρεται στην κατάσταση, με συνεχή ροή αναρτήσεων:

«Ενημερώνουμε τον λαό της Βενεζουέλας ότι αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε και απενεργοποιούμε μια μικρή ομάδα προδοτών στρατιωτικών προδοτών που από το σημείο Distribuidor Altamira επιχείρησαν πραξικόπημα κατά του Συντάγματος και της ειρήνης της Δημοκρατίας. Σε αυτό το πραξικόπημα προστέθηκε και η ακροδεξιά, που εδώ και μήνες έχει δημοσιοποιήσει τη βίαιη ατζέντα της. Ζητάμε από τον κόσμο να παραμείνει σε εγρήγορση, στο πλευρό των Ενόπλων Δυνάμεων για να ανατρέψουμε το πραξικόπημα και να διατηρήσουμε την Ειρήνη. Θα νικήσουμε.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις υπερασπίζονται σταθερά το Σύνταγμα και τις νόμιμες Αρχές του. Όλες οι στρατιωτικές μονάδες που αναπτύσσονται στις οκτώ Περιφέρειες Άμυνας αναφέρουν κανονική λειτουργία στους στρατώνες και τις στρατιωτικές τους βάσεις, υπό τη διοίκηση των φυσικών διοικητών τους.

Καταδικάζουμε αυτή την πραξικοπηματική κίνηση που σκοπό έχει να σπείρει τη βία στη χώρα. Οι ψευδοπολιτικοί ηγέτες στο προσκήνιο αυτού του ανατρεπτικού κινήματος χρησιμοποιούν στρατό και αστυνομία με όπλα πολέμου σε δημόσιο δρόμο στην πόλη για να προκαλέσουν άγχος και τρόμο.

Καταγγέλλουμε στη διεθνή κοινότητα την υποστήριξη της Κολομβιανής κυβέρνησης τη νέα αυτή απόπειρα πραξικοπήματος στη Βενεζουέλα. Από την Ουάσινγκτον και την Μπογκοτά, έχουν σχεδιαστεί όλες οι ανεπιτυχείς αντισυνταγματικές ενέργειες των τελευταίων μηνών στη Βενεζουέλα.

Ο λαός συγκεντρώνεται μπροστά στο Προεδρικό Μέγαρο του Μιραφλορες, στην έδρα της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, απορρίπτοντας το φασισμό που προσπαθεί να σφετεριστεί, με ένα πραξικόπημα, την πολιτική εξουσία που η εργατική τάξη κατέκτησε δημοκρατικά.