ΔΙΕΘΝΗ

Σχοινάς: Η ΕΕ εστιάζει σε θετική ατζέντα, δεν την απασχολεί το Brexit

Δημοσίευση 23 Μαΐου 2019, 14:00 / Ανανεώθηκε 23 Μαΐου 2019, 14:08
Σχοινάς: Η ΕΕ εστιάζει σε θετική ατζέντα, δεν την απασχολεί το Brexit
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν επανέλαβε ότι η συμφωνία του Brexit δεν μπορεί να αλλάξει.

Η Ευρωπαϊκή Ενωση εστιάζει σε θετική ατζέντα και δεν έχει στο μυαλό της «όλα τα υπόλοιπα» δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Είμαστε προσανατολισμένοι σε μία θετική ατζέντα για την Ευρωπαϊκή Ενωση και αυτό είναι που έχει για μας σημασία», δήλωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς κατά τη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το Brexit. Όλα τα υπόλοιπα δεν μας απασχολούν».

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν επανέλαβε ότι η συμφωνία του Brexit, η οποία έχει υπογραφεί από τις Βρυξέλλες και το Λονδίνο, αλλά έχει ατυχήσει στο βρετανικό κοινοβούλιο φέρνοντας σε αδιέξοδο την διαδικασία του Brexit, δεν μπορεί να αλλάξει, αλλά η πολιτική διακήρυξη που την συνοδεύει και διέπει τις μελλοντικές σχέσεις Ευρωπαϊκής Ενωσης-Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσε να αναθεωρηθεί.

Όταν ερωτήθηκε σχετικά με την σχέση που θα έχει η Ένωση με ενδεχόμενο νέο Βρετανό πρωθυπουργό, ο Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε: «Θα είμαστε επίσης πάντα έτοιμοι να συνομιλήσουμε με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου».

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις