ΔΙΕΘΝΗ

Κύπρος: Η ώρα της κρίσης για τον serial killer

Δημοσίευση 24 Ιουνίου 2019, 09:00 / Ανανεώθηκε 24 Ιουνίου 2019, 09:35
Κύπρος: Η ώρα της κρίσης για τον serial killer
Facebook Twitter Whatsapp

Ο 35χρονος ίλαρχος είναι αντιμέτωπος με επτά φορές ισόβια

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στη Λευκωσία παραπέμφθηκε την Παρασκευή ο 35χρονος ίλαρχος της Εθνικής Φρουράς, που χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο “Ορέστης”.

Ο serial killer της Κύπρου που είναι αντιμέτωπος με επτά φορές ισόβια έχει μεταφερθεί ως υπόδικος στις Κεντρικές Φυλακές.

Δύο μήνες μετά τον εντοπισμό της σορού της 38χρονης Μαρί Ρόουζ στο μεταλλείο της Κοκκινόγειας στο Μιτσερό ο κύκλος των ερευνών έκλεισε και οι ανακριτές της υπόθεσης καταχώρησαν την υπόθεση στο δικαστήριο παραπέμποντας τον ίλαρχο της Εθνικής Φρουράς σε απευθείας δίκη.

Ο 35χρονος μετά την ομολογία του αλλά και την ανεύρεση των επτά σορών, είναι ο πρώτος κατηγορούμενος στα δικαστικά χρονικά της Κύπρου που αντιμετωπίζει επτά φορές ισόβια, την μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί μέχρι στιγμής και προβλέπει δια βίου φυλάκιση. Η μεγαλύτερη ποινή που επιβλήθηκε μέχρι τώρα ήταν πέντε φορές ισόβια και αφορούσε τους δράστες του πενταπλού φονικού που διαπράχθηκε στην Αγία Νάπα στις 23 Ιουνίου 2012.

Ο “Ορέστης” αντιμετωπίζει κατηγορίες για βιασμό, παρέμβαση στη διαδικασία των ερευνών αλλά και προσπάθεια καταστροφής τεκμηρίων.

Πηγή πληροφοριών: philenews.com