ΔΙΕΘΝΗ

Serial killer - Κύπρος: Οι δύο φορές που ο «Ορέστης» άφησε υπονοούμενα για το παρελθόν του

Δημοσίευση 28 Ιουνίου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 28 Ιουνίου 2019, 13:44
Serial killer - Κύπρος: Οι δύο φορές που ο «Ορέστης» άφησε υπονοούμενα για το παρελθόν του
Facebook Twitter Whatsapp

Τι είπε ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Αποτροπιασμό έχουν προκαλέσει οι αποκαλύψεις για τη δράση και τα ειδεχθή εγκλήματα του serial killer της Κύπρου, Νίκου Μεταξά. Ειδικοί, ψυχίατροι σε δημόσιες εμφανίσεις τους επιχείρησαν να δώσουν εξήγηση για τα εγκλήματα που διέπραξε ο «Ορέστης».

Όπως αναφέρει το sigmalive δεν ήταν λίγοι οι ειδικοί που ανέπτυξαν σενάρια για πιθανό

Ο ίδιος ο δολοφόνος επιχείρησε δύο φορές να θολώσει τα νερά, αφήνοντας υπονοούμενα για το παρελθόν του.

Η μία αποκαλύφθηκε χθες, όταν και δημοσιεύτηκε αυτούσια η καταδικαστική απόφαση -  σταθμός κατά του Νίκου Μεταξά.

Μεταξύ άλλων, ο Νίκος Μεταξάς, όπως αποκαλύφθηκε στην απόφαση, αναφερόμενος στον φόνο της Mary Rose, λέει αυτολεξεί: « Έκατσα πάνω της και την έπνιξα με τα χέρια μου, την έσφιγγα πιστεύω και για αρκετή ώρα μετά που ξεψύχησε, από οργή και μίσος, έβγαλα πάνω της όλη την αηδία, τον θυμό που ένιωθα, τις ενοχές για το ό,τι είχε συμβεί σε εμένα».

Στο σημείο αυτό ο Μεταξάς αφήνει υπονοούμενα για το παρελθόν του, κάνοντας λόγο για ενοχές για το ό,τι είχε συμβεί σε αυτόν, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει για ποια κατάσταση μιλάει. 

Η δεύτερη φορά που ο Μεταξάς άφησε υπονοούμενα για το παρελθόν του, ήταν στο χειρόγραφο σημείωμά του που ανέγνωσε ενώπιον του Δικαστηρίου. Μεταξύ άλλων, ο Μεταξάς έκανε λόγο για «οδυνηρές αναμνήσεις του παρελθόντος», απευθυνόμενος προς την κυπριακή κοινωνία:

 «Τέλος, προς την κυπριακή κοινωνία, η οποία είμαι βέβαιος ότι διερωτάται γιατί και πώς ένας άνθρωπος, μέλος της, έφτασε σ' αυτό το σημείο. Το ίδιο ερώτημα βασανίζει και εμένα, όμως δεν έχω βρει ακόμα την απάντηση. Γνωρίζω ότι αυτή βρίσκεται κάπου μέσα στο μυαλό μου, κομμάτια της οποίας αναγνωρίζω μέσα από οδυνηρές αναμνήσεις τις οποίες προσπαθούσα εδώ και δεκαετίες να ξεχάσω».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κατηγορούσα Αρχή, σχολιάζοντας ισχυρισμούς του Νίκου Μεταξά, έκανε λόγο για ευφάνταστους ισχυρισμούς του δολοφόνου.