ΔΙΕΘΝΗ

Δείτε τι γράφει η πινακίδα στο άγαλμα του Μέγα Αλέξανδρου στα Σκόπια

Δημοσίευση 16 Αυγούστου 2019, 15:00 / Ανανεώθηκε 16 Αυγούστου 2019, 15:11
Δείτε τι γράφει η πινακίδα στο άγαλμα του Μέγα Αλέξανδρου στα Σκόπια
Facebook Twitter Whatsapp

Η κατατοπιστική πινακίδα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, στα σλαβικά, αλβανικά και αγγλικά.

Υλοποιήθηκε δέσμευση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βόρεια Μακεδονία και πλέον έχει αποσυνδεθεί ο Μέγας Αλέξανδρος από την ιστορία της χώρας, με σαφείς αναφορές στην ελληνική καταγωγή του. Συγκεκριμένα, στο άγαλμα του «Έφιππου πολεμιστή» στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων που απεικονίζεται ο Μέγας Αλέξανδρος πλέον αναγράφονται τα εξής:

«Προς τιμήν του Μεγάλου Αλεξάνδρου, μιας ιστορικής φιγούρας που ανήκει στην αρχαία ελληνική ιστορία και πολιτισμό και στην παγκόσμια πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά. Εδώ απεικονίζεται ως έφιππος πολεμιστής».

Το ίδιο αναγράφεται πια και στο μνημείο της Ολυμπιάδας, στην πλατεία και το πάρκο Ίμπνι Πάικο:

«Προς τιμήν της Ολυμπιάδας, την ιστορική φιγούρα που ανήκει στην αρχαία ελληνική ιστορία και πολιτισμό και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά».

Όλα τα ονόματα των μνημείων παραμένουν τα ίδια σε όλη τη χώρα, αλλά θα υπάρχει η σημείωση ότι πρόκειται για έργα και πρόσωπα της αρχαίας ελληνικής ιστορίας. Και τα μνημεία αυτά είναι πολλά στη Βόρεια Μακεδονία.

Πηγή: echedoros-a.gr

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr