ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού στον Τζουζέπε Κόντε

Δημοσίευση 29 Αυγούστου 2019, 11:00 / Ανανεώθηκε 29 Αυγούστου 2019, 12:37
Ιταλία: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού στον Τζουζέπε Κόντε
Facebook Twitter Whatsapp

Μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας, Σέρτζιο Ματαρέλα

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα ανέθεσε την εντολή σχηματισμού νέας ιταλικής κυβέρνησης συνασπισμού του Κινήματος των 5 Αστέρων και του Δημοκρατικού Κόμματος στον απερχόμενο πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε, ανακοίνωσε πηγή της προεδρίας.

Τόσο το Κίνημα των 5 Αστέρων, όσο και το Δημοκρατικό Κόμμα διαβεβαίωσαν χθες τον πρόεδρο Ματαρέλα ότι θα βάλουν στην άκρη την πολιτική τους αντιπαλότητα και θα προσπαθήσουν να σχηματίσουν την νέα ιταλική κυβέρνηση.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους αφού έλαβε το πράσινο φως από τον πρόεδρο Σέρτζο Ματαρέλα, ο Κόντε είπε πως η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να εργαστεί αμέσως για να ετοιμάσει τον προϋπολογισμό και να αποτρέψει μια αύξηση των φόρων επί των πωλήσεων.

«Τις ερχόμενες ημέρες θα επιστρέψω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας... και θα υποβάλω τις προτάσεις μου για τους υπουργούς», είπε.

Ο Κόντε παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά την αποχώρηση του ακροδεξιού κόμματος Λέγκα από τον συνασπισμό με το Κίνημα των Πέντε Αστέρων. Ωστόσο το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα είπε ότι θα εισέλθει σε έναν συνασπισμό με τα Πέντε Αστέρια υπό την ηγεσία του Κόντε.