ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Χρειάζεται άμεσα μια λύση στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας

Δημοσίευση 10 Σεπτεμβρίου 2019, 16:00 / Ανανεώθηκε 10 Σεπτεμβρίου 2019, 16:05
Γερμανία: Χρειάζεται άμεσα μια λύση στην εμπορική διαμάχη ΗΠΑ-Κίνας
Facebook Twitter Whatsapp

Δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς δήλωσε σήμερα ότι εταιρίες σε όλο τον κόσμο αναμένουν μια ένδειξη βελτίωσης στη διαμάχη μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για τους δασμούς, προσθέτοντας ότι χρειάζεται άμεσα μια λύση στο ζήτημα αυτό.

«Παντού στον κόσμο εταιρίες αναμένουν να λάβουν τελικά μια θετική ένδειξη ότι τα πράγματα κινούνται σε μια άλλη κατεύθυνση και πάλι, προκειμένου να μπορούν να επενδύσουν», δήλωσε ο Σολτς, στην κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου.

«Είναι άμεση ανάγκη οι ΗΠΑ και η Κίνα να καταλήξουν σε μια συμφωνία στην εμπορική διαμάχη», πρόσθεσε.

«Έχουμε έναν ισχυρό προϋπολογισμό και αυτός επιτυγχάνεται χωρίς νέο χρέος» είπε ο 61χρονος πολιτικός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος.

«Χρησιμοποιήσαμε τον διαθέσιμο χώρο για ελιγμούς. Είναι ένας επακτατικός προϋπολογισμός, που περιλαμβάνει πολλές επενδύσεις» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επιδείνωσης των συνθηκών και νέας κρίσης στη Γερμανία και την Ευρώπη, διαβεβαίωσε: «Θα απαντήσουμε με πολλά, πολλά δισεκατομμύρια, εάν αυτό χρειαστεί». 
 
Στον απόηχο των δηλώσεων η απόδοση του γερμανικού δεκαετούς έμεινε εν πολλοίς σταθερή στο -0,58%, όπως και το ευρώ στα 1,1041 δολάρια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters το Βερολίνο εξετάζει τη σύσταση ανεξάρτητων δημόσιων οργανισμών, που θα εκδώσουν εκείνοι αντί της γενικής κυβέρνησης χρέος, ώστε να επενδύσουν στην οικονομία. Αυτό θα επιτρέψει στη χώρα να συνεχίσει να τηρεί τους αυστηρότατους κανόνες. Σήμερα η γερμανική νομοθεσία προβλέπει ένα «φρένο» στην έκδοση χρέους, που διασφαλίζει ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα δεν θα υπερβεί ποτέ το 0,35% του ΑΕΠ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr