ΔΙΕΘΝΗ

Πολιτικός που εξέτιε ποινή 15 ετών στην Κολομβία απέδρασε μέσα από οδοντιατρείο (βίντεο)

Δημοσίευση 4 Οκτωβρίου 2019, 07:00 / Ανανεώθηκε 4 Οκτωβρίου 2019, 07:14
Facebook Twitter Whatsapp

Κατέβηκε από το παράθυρο και έφυγε με μια μηχανή

Εντυπωσιακή απόδραση πραγματοποίησε η 43χρονη πολιτικός Άιντα Μερλάνο, η οποία είχε καταδικαστεί για χρηματισμό ψηφοφόρων στις εκλογές του 2018 στην Κολομβία.

Η πολιτικός, η οποία εξέτιε ποινή κάθειρξης 15 ετών με την κατηγορία ότι μοίρασε 1,7 εκατ. δολάρια για να εκλεγεί, βρέθηκε στο οδοντιατρείο της Μπογκοτά, σε ένα προγραμματισμένο ραντεβού, στο οποίο μετέβη συνοδεία μιας σωφρονιστικής υπαλλήλου.

Στο βίντεο, η Μερλάνο φαίνεται ότι χαιρετά κάποιον μέσα στο ιατρείο πριν μείνει μόνη της στον χώρο της εξέτασης, αποχαιρετά την κόρη της με ένα φιλί και στη συνέχεια, με ένα κόκκινο σκοινί που ήταν δεμένο σε ένα τραπέζι, κατεβαίνει από το παράθυρο.

Όταν κατέληξε στο έδαφος, ένας άνδρας την περίμενε με μια μηχανή, με την οποία απομακρύνθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι αρχές, ζήτησαν τη βοήθεια της Interpol για να καταφέρουν να την εντοπίσουν, ενώ γίνεται έρευνα και για τον ρόλο που έπαιξε ο οδοντίατρος.

Ο Γκιγιέρμο Κέλι δεν είναι πρώτη φορά που απασχολεί τις αρχές, καθώς είχε υποχρεωθεί σε παραίτηση από οδοντίατρος στρατιωτικός, καθώς είχε κατηγορηθεί για ύποπτες συναλλαγές.

Η αστυνομία της Κολομβίας πάντως έχει υποσχεθεί αμοιβή 15.000 δολαρίων σε όποιον δώσει πληροφορίες οι οποίες θα οδηγήσουν στη σύλληψή της.