ΔΙΕΘΝΗ

Νέα προειδοποίηση Ερντογάν στις ΗΠΑ: «Τηρήστε τις υποσχέσεις σας αλλιώς θα ξαναμπώ στη Συρία»

Δημοσίευση 20 Οκτωβρίου 2019, 19:00 / Ανανεώθηκε 20 Οκτωβρίου 2019, 19:36
Νέα προειδοποίηση Ερντογάν στις ΗΠΑ: «Τηρήστε τις υποσχέσεις σας αλλιώς θα ξαναμπώ στη Συρία»
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Τούρκος πρόεδρος διαμήνυσε νέες απειλές αν δεν τηρηθούν οι υποσχέσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η Τουρκία αναμένει από τις Ηνωμένες Πολιτείες να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους και να μην χρησιμοποιήσουν τακτικές κωλυσιεργείας μετά τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός στη βορειοανατολική Συρία που επιτεύχθηκε την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε μια αντικαπνιστική εκδήλωση στην Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν τόνισε ξανά ότι έχει διαμηνύσει στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην αμερικανική αντιπροσωπεία ότι η Άγκυρα, θα επαναλάβει τις επιχειρήσεις της εάν δεν τηρηθεί η συμφωνία για την αποχώρηση των Συροκούρδων μαχητών.

"Αναμένουμε από τους Αμερικανούς συμμάχους μας να τηρήσουν τις υποσχέσεις τους αυτή τη φορά", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο, συνολικά 765 "τρομοκράτες", συμπεριλαμβανομένων και υψηλόβαθμων, εξουδετερώθηκαν στο πλαίσιο των τουρκικών επιχειρήσεων ενώ 1.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους "διασώθηκαν από την τρομοκρατική οργάνωση".

Ο Ερντογάν τόνισε ότι η συμφωνία αυτή έχει γίνει με τις ΗΠΑ και όχι με τους Κούρδους, υποστηρίζοντας ότι κάποιοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν αυτό το γεγονός.

Η Άγκυρα, πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος, θα θέσει υπό την προστασία της τη ζώνη ασφαλείας στα σύνορα. "Μελετήσαμε καλά, όλα τα σχέδια είναι έτοιμα", είπε.

Υπενθυμίζεται ότι οι Κούρδοι μαχητές αποχώρησαν από την πόλη Ρας αλ-Άιν, γεγονός που ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.