ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νέοι καταζητούμενοι για το φορτηγό – νεκροφόρα στο Έσσεξ

Δημοσίευση 29 Οκτωβρίου 2019, 16:00 / Ανανεώθηκε 29 Οκτωβρίου 2019, 17:54
Δύο νέοι καταζητούμενοι για το φορτηγό – νεκροφόρα στο Έσσεξ
Facebook Twitter Whatsapp

Τα δύο αδέρφια που καταζητούνται κατάγονται από τη Βόρεια Ιρλανδία

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δύο άτομα καταζητούνται για το φορτηγό – νεκροφόρα με τα 39 πτώματα στο Έσσεξ, το οποίο εντοπίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα.

Πρόκειται για τα αδέρφια Ρόναν και Κρίστοφερ Χιουζ από τη Βόρεια Ιρλανδία, οι οποίοι κατηγορούνται για δολοφονίες και δουλεμπόριο, σύμφωνα με το BBC. 

«Το να βρούμε και να μιλήσουμε με τους αδελφούς Χιουζ είναι κρίσιμης σημασίας για την έρευνά μας», δήλωσε ο επικεφαλής αστυνομικός επιθεωρητής Στιούαρτ Χούπερ.

«Στο παρόν στάδιο πιστεύουμε πως βρίσκονται στη Βόρεια Ιρλανδία αλλά έχουν επίσης συνδέσμους στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας. Αν ξέρετε πού βρίσκονται ή έχετε οποιαδήποτε πληροφορία για το πού βρίσκονται πρέπει να καλέσετε την ομάδα μου».

Συνολικά για την υπόθεση έχουν συλληφθεί πέντε άτομα.  Την ίδια στιγμή, όπως έγινε γνωστό, ο οδηγός του φορτηγού – νεκροφόρα Μο Ρόμπινσον είναι μέλος  «παγκόσμιου κυκλώματος» που είναι υπεύθυνο για τη διακίνηση «μεγάλου αριθμού παράνομων μεταναστών στο Ηνωμένο Βασίλειο». Η κατηγορία κατά του 25χρονου Μορίς Ρόμπινσον, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) διατυπώθηκε κατά την πρωινή εμφάνισή του στο πρωτοδικείο του Τσέλμσφορντ, όπου κρίθηκε πως θα παραμείνει προφυλακιστέος μέχρι τουλάχιστον τα τέλη Νοεμβρίου.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό πως ο ηλικίας 25 ετών, ο Μόρις Ρόμπινσον, από τη Βόρεια Ιρλανδία, διώκεται για 39 ανθρωποκτονίες από αμέλεια, διακίνηση ανθρώπων και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, την ώρα που άλλοι 3 άνθρωποι είχαν συλληφθεί από την αστυνομία.

Πλέον, σύμφωνα με το τηλεγράφημα του ΚΥΠΕ, του απαγγέλθηκαν δύο ακόμα κατηγορίες περί απόκτησης προϊόντος εγκλήματος και περί απόκρυψης αυτού κατά την περίοδο Δεκεμβρίου 2018 - Οκτωβρίου 2019.

Την Κυριακή έγινε γνωστό πως οι τρεις συλληφθέντες, πέραν του οδηγού αφέθηκαν ελεύθεροι. Πρόκειται για το ζευγάρι που είχε συλληφθεί στο Ουόρινγκτον της βόρειας Αγγλίας και τον άνδρα από τη Βόρεια Ιρλανδία που είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο Στάνστεντ.

Οι πρώτοι αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση έως τις 11 Νοεμβρίου και ο άνδρας μέχρι της 13 Νοεμβρίου. Το ζευγάρι υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία ανάμειξη στην υπόθεση και πως είχε πουλήσει το όχημα, το οποίο φαίνεται πως ήταν στην ιδιοκτησία της συζύγου, πριν από περίπου ένα χρόνο.

Περισσότερα σε λίγο