ΔΙΕΘΝΗ

Απειλές Ακάρ στην επέτειο του ψευδοκράτους: Αν χρειαστεί θα απαντήσουμε όπως κάναμε πριν 45 χρόνια

Δημοσίευση 16 Νοεμβρίου 2019, 13:00 / Ανανεώθηκε 16 Νοεμβρίου 2019, 13:40
Απειλές Ακάρ στην επέτειο του ψευδοκράτους: Αν χρειαστεί θα απαντήσουμε όπως κάναμε πριν 45 χρόνια
Facebook Twitter Whatsapp

 «Είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε τα δικαιώματα και συμφέροντα των αδελφών μας», τόνισε

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ ήταν παρών στην 36η επέτειο ίδρυσης του ψευδοκράτους στη βόρεια Κύπρο και στη διάρκεια της ομιλίας του δεν παρέλειψε να απειλήσει πως αν χρειαστεί, «δεν θα σιωπήσει για να προστατεύσει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των Τουρκοκύπρων, όπως έκανε πριν 45 χρόνια».

 «Η Τουρκία υποστηρίζει πως στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο, η αρμοδιότητα των θαλάσσιων περιοχών, η ισότητα των κυριαρχικών δικαιωμάτων αλλά και η ισότιμη διανομή του φυσικού πλούτου θα πρέπει να καθοριστούν με τη συμφωνία όλων των παράκτιων κρατών. Από την αρχή υποστηρίζουμε αυτό» ανέφερε στη διάρκεια της ομιλίας του ο Ακάρ.

Έπειτα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας απέκλεισε το ενδεχόμενο της άρσης των εγγυήσεων στα πλαίσια της επίλυσης του Κυπριακού. «Στα πλαίσια αυτά η Τουρκία μαζί με την Ελλάδα και την Αγγλία είναι εγγυήτρια χώρα. Η Τουρκία θα συνεχίσει να είναι εγγυήτρια δύναμη και είμαστε αποφασισμένοι όπως και χθες έτσι και σήμερα να τηρούμε τις υποχρεώσεις μας στα πλαίσια αυτά. Ελπίζουμε πως η Ελλάδα και η Ελληνοκυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσουν να ενεργούν, σεβόμενες το διεθνές δίκαιο, στα πλαίσια των σχέσεων καλής γειτονιάς» πρόσθεσε.

 «Όπως δεν σιωπήσαμε πριν 45 χρόνια και απαντήσαμε και κάναμε αυτό που πρέπει στα βάσανα που πέρασαν οι Τουρκοκύπριοι αδελφοί μας και σήμερα με τα ίδια συναισθήματα και σκέψεις είμαστε αποφασισμένοι να προστατέψουμε τα δικαιώματα και συμφέροντα των αδελφών μας», συμπλήρωσε ο Χουλουσί Ακάρ.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr