ΔΙΕΘΝΗ

«Πόρτα» από ΗΠΑ σε Ιράκ – Δεν αποσύρουμε τα στρατεύματά μας – Συνεχίζεται η παρουσία μας στη χώρα

από Παναγιώτη Βελισσάρη - Δημοσίευση 10 Ιανουαρίου 2020, 17:00 / Ανανεώθηκε 10 Ιανουαρίου 2020, 17:46
«Πόρτα» από ΗΠΑ σε Ιράκ – Δεν αποσύρουμε τα στρατεύματά μας – Συνεχίζεται η παρουσία μας στη χώρα
Facebook Twitter Whatsapp

«Είμαστε ξεκάθαροι για το πόσο σημαντική είναι η αποστολή μας ενάντια στο ISIS στο Ιράκ»

Αρνείται μετ’ επιτάσεως η Ουάσιγκτον να αποσύρει τα στρατεύματά της από το Ιράκ, όπως προκύπτει από την ενημέρωση που έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

«Η στρατιωτική μας παρουσία στο Ιράκ θα συνεχιστεί για να συνεχίσουμε τη μάχη εναντίον του ISIS, και όπως είπε και ο υπουργός Εξωτερικών, είμαστε δεσμευμένοι στην προστασία των Αμερικανών, των Ιρακινών και των εταίρων μας. Είμαστε ξεκάθαροι για το πόσο σημαντική είναι η αποστολή μας ενάντια στο ISIS στο Ιράκ. Αυτή τη στιγμή, οποιαδήποτε αντιπροσωπεία στείλουμε στο Ιράκ θα αφιερωθεί στη συζήτηση σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσαμε να επαναλάβουμε τη στρατηγική μας εταιρική σχέση – δεν θα συζητήσουμε την απόσυρση των στρατευμάτων, αλλά τη σωστή και κατάλληλη στάση των ΗΠΑ μας στη Μέση Ανατολή. Σήμερα, μια αντιπροσωπεία του ΝΑΤΟ βρίσκεται στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για να συζητήσει τον αυξανόμενο ρόλο του ΝΑΤΟ στο Ιράκ, σύμφωνα με την επιθυμία του Προέδρου για κατανομή των βαρών. Ωστόσο, πρέπει να γίνει μια συζήτηση μεταξύ των ΗΠΑ και της κυβέρνησης του Ιράκ όχι μόνο για την ασφάλεια, αλλά και για την οικονομική, οικονομική και διπλωματική εταιρική μας σχέση. Θέλουμε να είμαστε φίλοι και συνεργάτες σε ένα κυρίαρχο, ευημερούν και σταθερό Ιράκ», τονίζει ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ.

Σημειώνεται πως πριν από μερικές ημέρες, το ιρακινό κοινοβούλιο ψήφισε απόφαση με την οποία ζητεί από την κυβέρνηση να ακυρώσει το αίτημα συνδρομής προς τον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό κατά του Ισλαμικού Κράτους. Στο κείμενο της απόφασης αναφέρεται ότι η κυβέρνηση οφείλει να φροντίσει για τον τερματισμό της παρουσίας όλων των ξένων στρατιωτικών δυνάμεων στο Ιράκ και για την διασφάλιση του κρατικού μονοπωλίου επί των όπλων.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr