ΔΙΕΘΝΗ

Τσαβούσογλου: Η απόφαση του Χάφταρ δείχνει ποιος θέλει πόλεμο

Δημοσίευση 14 Ιανουαρίου 2020, 11:00 / Ανανεώθηκε 23 Ιανουαρίου 2020, 18:43
Τσαβούσογλου: Η απόφαση του Χάφταρ δείχνει ποιος θέλει πόλεμο
Facebook Twitter Whatsapp

Απάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας στον Χαλίφα Χάφταρ.

«Η απόφαση του Χαλίφα Χάφταρ να μην υπογράψει την συμφωνία εκεχειρίας με την κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης δείχνει ποιος θέλει πόλεμο και ποιος θέλει ειρήνη στην χώρα». 

Με την φράση αυτή ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου εξαπέλυσε τα πυρά του κατά του Χαλίφα Χάφταρ, διοικητή του Εθνικού λιβυκού Στρατού ο οποίος από την πλευρά του «κάρφωσε» την Τουρκία ως υπαίτια για την μη υπογραφή από μέρους του της συμφωνίας εκεχειρίας που συντάχθηκε κατά την διάρκεια των συνομιλιών στην ρωσική πρωτεύουσα χθες.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους στην Αγκυρα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Τουρκία έκανε ό,τι μπορούσε για να διασφαλίσει μία εκεχειρία, προσθέτοντας ότι, εάν ο Χάφταρ συνεχίσει να ενεργεί με τον τρόπο αυτόν, η σύνοδος κορυφής για την Λιβύη που σχεδιάζεται να διεξαχθεί στο Βερολίνο την Κυριακή δεν θα έχει νόημα.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο Χάφταρ ανέβασε στον λογαριασμό του Λιβυκού Εθνικού Στρατού στο Twitter δύο δηλώσεις σύμφωνα με τις οποίες, κατηγορούσε την Τουρκία ότι ευθύνεται για την μη υπογραφή της συμφωνίας αφού η ίδια προσπαθεί να να επιβάλλει τον εαυτό της ως μέρος στη Λιβύη για να νομοθετήσει παράνομο Μνημόνιο.