ΔΙΕΘΝΗ

«Κεραυνοί» Χάφταρ για Ερντογάν και Τουρκία: Δαιμονοποιούνται και απομονώνονται οι εγκληματίες

Δημοσίευση 20 Ιανουαρίου 2020, 13:00 / Ανανεώθηκε 24 Ιανουαρίου 2020, 12:21
«Κεραυνοί» Χάφταρ για Ερντογάν και Τουρκία: Δαιμονοποιούνται και απομονώνονται οι εγκληματίες
Facebook Twitter Whatsapp

Το «ευχαριστώ» στην Ελλάδα

Η Ελλάδα δεν ήταν παρούσα στη διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη ωστόσο ο διπλωματικός πυρετός στον οποίο έχει επιδοθεί η Αθήνα το τελευταίο διάστημα αναγνωρίζεται και ιδιαίτερα από τον στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ.

Στο πλαίσιο αυτό ευχαριστήριο μήνυμα στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια έστειλε ο Χαλίφα Χάφταρ λίγες ώρες μετά τη Διάσκεψη στο Βερολίνο.

Σε ανάρτηση στο Twitter του Εθνικού Λιβυκού Στρατού, τη «φωνή» του Χάφταρ, υπογραμμίζεται: «Παρόλο που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας δεν ήταν παρόντες αυτοπροσώπως, με την εξαιρετική διπλωματική παρουσία τους ωφέλησαν τον λιβυκό λαό. Η Λιβύη σας ευχαριστεί».

Με νεότερη όμως ανάρτηση ο Χάφταρ καρφώνει Τουρκία και Ερντογάν με το μήνυμα και τις φωτογραφίες που πόσταρε. Στην πρώτη απεικονίζεται ο Ταγίπ Ερντογάν να κάθεται μόνος του στη Σύνοδο του Βερολίνου, ενώ οι άλλες τρεις δείχνουν διαδοχικά στιγμιότυπα του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, στην τριμερή με τον Νίκο Αναστασιάδη της Κύπρου και τον Αλ Σίσι της Αιγύπτου, εν συνεχεία με τον Στρατάρχη Χάφταρ κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα και του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια κατά την επίσκεψή του στην Σαουδική Αραβία.

«Γινόμαστε μάρτυρες μίας μεγάλης μετατόπισης της διπλωματικής επιρροής στην όμορφη αλλά διαταραγμένη γειτονιά μας. Καθώς ορισμένοι απομονώνονται και δαιμονοποιούνται για τα εγκλήματά τους. Άλλοι γράφουν την ιστορία με νέες φιλίες που θέτουν την περιοχή για μια νέα εποχή ειρήνης και συνεργασίας», αναφέρει η σχετική ανάρτηση που συνοδεύεται από φωτογραφίες.