ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινό δημοσίευμα άναψε… φωτιές στην Τουρκία: Μετά τον Σουλεϊμανί η σειρά του αρχηγού της MIT

Δημοσίευση 30 Ιανουαρίου 2020, 13:00 / Ανανεώθηκε 3 Φεβρουαρίου 2020, 12:00
Ισραηλινό δημοσίευμα άναψε… φωτιές στην Τουρκία: Μετά τον Σουλεϊμανί η σειρά του αρχηγού της MIT
Facebook Twitter Whatsapp

Στο άρθρο αναφέρεται πως τόσο ο Σουλεϊμανί όσο και ο Φιντάν διεξήγαγαν πόλεμους για λογαριασμό των χωρών τους στο Ιράκ και τη Συρία

O επόμενος στόχος στην σειρά μετά τον Iρανό Κασάμ Σολεϊμανί είναι ο αρχηγός των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών Χακάν Φιντάν αναφέρει σε δημοσίευμά της η ισραηλινή εφημερίδα Μakor Rishon.

Σύμφωνα με το Sigmalive η συγκεκριμένη είδηση έγινε αντικείμενο συζήτησης και προβληματισμού στην Τουρκία όπου τα ΜΜΕ κάνουν λόγο για στοχευμένα δημοσιεύματα από  ιστοσελίδες που είναι φιλικές προς τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου.

Όπως αναφέρει και η Daily Sabah, το άρθρο του Pazit Rabin με τον τίτλο "Σουλτάνος και Σουλεϊμανι" κατέφυγε σε επιθέσεις λάσπης κατά του Χακάν Φιντάν, επικεφαλής της Υπηρεσίας των Τουρκικών Μυστικών Υπρεσιών (ΜΙΤ).

Το άρθρο με ημερομηνία την 16η Ιανουαρίου αναφέρεται πως τόσο ο Σουλεϊμανί όσο και ο Φιντάν διεξήγαγαν πόλεμους για λογαριασμό των χωρών τους στο Ιράκ και τη Συρία.

Για την Συρία αναφέρει πως κάτω από τη ηγεσία  του Φιντάν σχηματίστηκε ένας επαναστατικός στρατός, που συνδέει τις νόμιμες ομάδες αντίστασης με τρομοκρατικές οργανώσεις. «Η τουρκική Υπηρεσία Πληροφοριών διαχειρίστηκε επίσης ένα πλήρες σύνολο λαθρεμπορίου και πώλησης πετρελαίου στη Συρία πέρα από τα σύνορα, παρέχοντας ιατρική περίθαλψη σε τρομοκράτες σε εξειδικευμένα νοσοκομεία στην Τουρκία με ψεύτικη ταυτότητα».

 «Η μεγάλη διαφορά μεταξύ του Χακάν Φιντάν  και του Κασσέμ Σολεϊμανί  είναι στη σχέση τους με την εικόνα του ‘’πατέρα’’. Στην υπόθεση του Σολεϊμάνι, είναι στενή σχέση με τον Χαμενεΐ που έριξε ένα δάκρυ στον τάφο του. Στην περίπτωση του Φιντάν και του Ερντογάν, η σχέση είναι πολύ πιο περίπλοκη και ύποπτη».

Επικαλούμενος τουρκικές πηγές, ο ισραηλινός αρθρογράφος αναφέρει πως  οι ομοιότητες μεταξύ Σουλεϊμάνι και Φιντάν, είναι  στην αμοιβαία αγάπη τους για τις επιχειρήσεις ψευδούς ταυτότητας (False flag opperations), δηλαδή για τους πράκτορες πληροφοριών με ψευδή ταυτότητα που σκοπεύουν να κατηγορήσουν έναν αντίπαλο ή μη συνδεδεμένη πλευράς με σκοπό την εξάλειψη της αντιπολίτευσης.

 «Τώρα που ο Σολεϊμανί θάβεται κάτω από το έδαφος, είναι καιρός να  εστιάσουμε στα σχέδια του διδύμου του, Χακάν Φιντάν», σημειώνεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2018 η εφημερίδα προειδοποίησε τους αναγνώστες της για τις δραστηριότητες της τουρκικής κυβέρνησης και τη χρηματοδότηση των αραβικών πόλεων στο Ισραήλ με μια ισχυρή οθωμανική ιστορία, ιδιαίτερα την Άκρα και τη Γιάφφα.