ΔΙΕΘΝΗ

Χειροπέδες στον «εγκέφαλο» της σοκαριστικής απόπειρας δολοφονίας στην Αγία Νάπα

Δημοσίευση 21 Φεβρουαρίου 2020, 21:00 / Ανανεώθηκε 21 Φεβρουαρίου 2020, 21:50
Facebook Twitter Whatsapp

Όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης οι Αρχές έχουν στα χέρια τους γραπτή μαρτυρία σύμφωνα με την οποία ο βαρυποινίτης ήταν το πρόσωπο που οργάνωσε το έγκλημα και έδινε εντολές

Οι Κυπριακές αρχές συνέλαβαν ως ηθικό αυτουργό για τη σοκαριστική απόπειρα δολοφονίας στην Αγία Νάπα, έναν 37χρονο βαρυποινίτη.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο ανακριτής του ΤΑΕ Αμμοχώστου ενώπιον Δικαστηρίου στον βαρυποινίτη αποδίδεται ρόλος οργανωτή της απόπειρας δολοφονίας κατά του γνωστού επιχειρηματία. Νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής έχει συγκληθεί σύσκεψη στην ΑΔΕ Αμμοχώστου προκειμένου να καθοριστούν τα επόμενα βήματα. Σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν από τον ανακριτή της υπόθεσης από το παζλ λείπει, με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ένα τρίτο πρόσωπο που εκτελούσε ρόλο συνδέσμου μεταξύ βαρυποινίτη και ενός 38χρονου, του επίδοξου εκτελεστή. Αυτό που προβληματίζει τους ανακριτές μεταξύ άλλων είναι το κίνητρο του βαρυποινίτη ο οποίος σημειώνεται ότι τελεί σε ισόβια κάθειρξη από το 2014.

Όπως ανέφερε ο ανακριτής της υπόθεσης οι Αρχές έχουν στα χέρια τους γραπτή μαρτυρία σύμφωνα με την οποία ο βαρυποινίτης ήταν το πρόσωπο που οργάνωσε το έγκλημα και έδινε εντολές, πληροφορίες καθώς και τα μέσα στον επίδοξο εκτελεστή προκειμένου να διαπράξει το έγκλημα εναντίον του συγκεκριμένου επιχειρηματία.

Η γραπτή μαρτυρία που έχει στα χέρια της η Αστυνομία έδινε στοιχεία και πληροφορίες στον 38χρονο επίδοξο εκτελεστή. Τα στοιχεία αυτά αφορούσαν τον στόχο τους, δηλαδή τον επιχειρηματία που δραστηριοποιείται στην Αγία Νάπα. Πιο συγκεκριμένα, τον ενημέρωσε για τους αριθμούς εγγραφής των οχημάτων που χρησιμοποιεί και τα μέρη που συχνάζει. Ο βαρυποινίτης απέστειλε στον 38χρονο φωτογραφίες του στόχου και ανθρώπων του φιλικού του περιβάλλοντος ώστε να μπορεί να τον αναγνωρίσει. Επίσης, φρόντισε να διευθετηθεί η παράδοση των πυροβόλων όπλων στον 38χρονο μέσω τρίτου προσώπου το οποίο στο παρόν στάδιο είναι άγνωστο. Πρόκειται για δυο όπλα, ένα αυτόματο τυφέκιο και ένα περίστροφο.

Όπως μεταδίδει το sigmalive.gr, ο 38χρονος παραδέχθηκε ότι τον τελευταίο μήνα παρακολουθούσε τις κινήσεις του στόχου του, πάντα σε συνεννόηση και καθ’ υπόδειξη του βαρυποινίτη. Σκοπός ήταν να εκτελεστεί το σχέδιο που του ανατέθηκε όπως είπε η Αστυνομία. Ο 38χρονος αναφέρει επίσης ότι τρόπος επικοινωνίας των δυο πραγματοποιείτο μέσω συγκεκριμένης εφαρμογής και με συγκεκριμένο τηλεφωνικό αριθμό.

Σημειώνεται ότι στις 20 Φεβρουαρίου εντοπίστηκε σε ανοικτό χώρο στην Αγία Νάπα ένα έμφορτο περίστροφο με πέντε φυσίγγια, το οποίο παραλήφθηκε ως τεκμήριο. Την ίδια μέρα στις 22.13, στις Κεντρικές Φυλακές οι Αρχές συνέλαβαν τον βαρυποινίτη με βάση δικαστικό ένταλμα. Σε έρευνα στο κελί του δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr