ΔΙΕΘΝΗ

Κορωνοϊός - Ουχάν: Ανακοίνωσαν τερματισμό της καραντίνας και... το πήραν πίσω

Δημοσίευση 24 Φεβρουαρίου 2020, 09:00 / Ανανεώθηκε 24 Φεβρουαρίου 2020, 10:31
Κορωνοϊός - Ουχάν: Ανακοίνωσαν τερματισμό της καραντίνας και... το πήραν πίσω
Facebook Twitter Whatsapp

Τι ανέφερε η πρώτη ανακοίνωση του δήμου της κινεζικής μητρόπολης με τα 11 εκατ. κατοίκους

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ανακοίνωση του δήμου της Ουχάν ότι θα επιτρέπεται στο εξής σε μη μόνιμους κατοίκους, σε στελέχη των υγειονομικών υπηρεσιών και άλλους να εγκαταλείπουν την πόλη υπό όρους έγινε χωρίς να έχει ληφθεί άδεια και ανακαλείται, γνωστοποίησαν οι τοπικές αρχές.

Νωρίτερα, ο δήμαρχος της κινεζικής μητρόπολης ανακοίνωσε ότι μη μόνιμοι κάτοικοι της Ουχάν που είναι καλά στην υγεία τους θα μπορούν υπό όρους να λαμβάνουν άδεια να την εγκαταλείψουν.

Σύμφωνα με τον δήμο, οι μη κάτοικοι θα μπορούσαν να εγκαταλείψουν την Ουχάν εάν δεν έχουν συμπτώματα της ασθένειας και δεν έχουν έλθει σε επαφή με φορείς του κορωνοϊού.

Μόνιμοι κάτοικοι που έχουν ιδιαίτερο λόγο να φύγουν, εάν για παράδειγμα χρειάζονται ιατρική θεραπεία που δεν σχετίζεται με την επιδημία, θα μπορούσαν επίσης να λάβουν άδεια να το κάνουν, όπως επίσης και μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που εστάλη στην Ουχάν για να συμμετάσχει στον αγώνα εναντίον του κορωνοϊού.

Σημειώνεται πως στην Ουχάν και στην επαρχία Χουμπέι, της οποίας είναι πρωτεύουσα, καταγράφονται τα περισσότερα από τα 77.00 κρούσματα της ασθένειες στην ηπειρωτική Κίνα, ανάμεσά τους περίπου 2.600 θανατηφόρα.

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr