ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Υπέρ των ευρωομολόγων ο αρχηγός των Πρασίνων, Ρόμπερτ Χάμπεκ

Δημοσίευση 30 Μαρτίου 2020, 14:00 / Ανανεώθηκε 30 Μαρτίου 2020, 15:16
Γερμανία: Υπέρ των ευρωομολόγων ο αρχηγός των Πρασίνων, Ρόμπερτ Χάμπεκ
Facebook Twitter Whatsapp

Ο αρχηγός των Πρασίνων υποστήριξε ότι η έκδοση ευρωομολόγων θα μπορούσε να είχε οδηγήσει στην υπέρβαση της κρίσης στην Ευρωζώνη ήδη το 2011, ενώ τόνισε ότι είναι και προς το γερμανικό συμφέρον η ιταλική οικονομία να επιβιώσει από αυτή την κρίση

Υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της κρίσης του κορωνοϊού τάχθηκε ο αρχηγός των Πρασίνων Ρόμπερτ Χάμπεκ, τονίζοντας ότι θα αποτελούσαν «περισσότερο δημοκρατική και πιο διαφανή» οδό για την σταθεροποίηση της Ευρώπης από την επαναγορά ομολόγων της ΕΚΤ.

«Είναι και προς το γερμανικό συμφέρον η ιταλική οικονομία να επιβιώσει από αυτή την κρίση. Η Γερμανία είναι εξαγωγική χώρα και μπορεί να παραμείνει τέτοια, μόνο εφόσον δεν καταρρεύσουν οι χώρες που τώρα έχουν χτυπηθεί σφοδρότερα», δήλωσε ο κ.Χάμπεκ στην εφημερίδα «Die Welt» και πρόσθεσε ότι «τα χρέη που αναλαμβάνει η ΕΚΤ αποτελούν ήδη μια κοινοτικοποίηση, αλλά χρειάζεται και μια πολιτική απάντηση».

Ο αρχηγός των Πρασίνων σημείωσε μάλιστα ότι η έκδοση ευρωομολόγων θα μπορούσε να είχε οδηγήσει στην υπέρβαση της κρίσης στην Ευρωζώνη ήδη το 2011 και κατέληξε: «Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι οι ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών κατά την τελευταία τους συνάντηση και πάλι δίστασαν. Δεν καταλαβαίνω καθόλου τον κ. Σολτς (σσ: τον γερμανό υπουργό Οικονομίας) και την κυρία Μέρκελ».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr