ΔΙΕΘΝΗ

Κορωνοϊός: Ακόμη 563 νεκροί στη Βρετανία – Παρατείνονται οι απαγορεύσεις στην Ιταλία

Δημοσίευση 1 Απριλίου 2020, 16:00 / Ανανεώθηκε 1 Απριλίου 2020, 16:59
Κορωνοϊός: Ακόμη 563 νεκροί στη Βρετανία – Παρατείνονται οι απαγορεύσεις στην Ιταλία
Facebook Twitter Whatsapp

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η διασπορά του κορωνοϊού στην Ευρώπη, την ώρα που δεν φαίνεται ακόμη φως στο τούνελ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η διασπορά του κορωνοϊού στην Ευρώπη, την ώρα που δεν φαίνεται ακόμη φως στο τούνελ. Η Ισπανία κατέγραψε 864 νέους θανάτους κατά το τελευταίο 24ωρο, την ώρα που και η Βρετανία περνάει στη φάση έκρηξης της επιδημίας. Την ίδια στιγμή, παρατείνεται η απαγόρευση κυκλοφορίας στην Ιταλία.

Ακόμη 864 νεκροί στην Ισπανία

Η Ισπανία κατέγραψε 864 νέους θανάτους κατά το τελευταίο 24ωρο, ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών έφθασε τους 9.053. Παρά τον τραγικό απολογισμό, σε ποσοστιαία βάση η ημερήσια αύξηση είναι μικρότερη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε στα 102.136, από 94.417 την Τρίτη.

Σε ποσοστιαία βάση, ο ρυθμός εξέλιξης της επιδημίας συνεχίζει επιβραδυνόμενος τις τελευταίες ημέρες. Σήμερα ο ρυθμός αύξησης των θανάτων τοποθετείται στο +10,6%, έναντι +27% εδώ και μία εβδομάδα.

Παράλληλα, ο αριθμός των ιαθέντων αυξάνεται και έφθασε σήμερα τους 22.647, δηλαδή στο 20% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Επιβράδυνση σημειώνεται και στον ρυθμό αύξησης των νέων κρουσμάτων με +8,2% έναντι +20% πριν από μία εβδομάδα.

Ακόμη 563 θάνατοι στη Βρετανία

Αλλά και η Βρετανία περνάει στη φάση έκρηξης της επιδημίας: Οι συνολικοί νεκροί έφτασαν τους 2.532. Μέσα σε μια ημέρα αριθμός των νεκρών αυξήθηκε δηλαδή κατά 563 άτομα, καθώς την Τρίτη τα θύματα ήταν 1.789. Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφτασε από τα 25.140 της Τρίτης στα 29.474 σήμερα.

Στην Ελβετία, ο αριθμός των νεκρών έφτασε τους 378. Ο αριθμός όσων βρέθηκαν θετικοί στον νέο ιό αυξήθηκε στους 17.139 από τους 16.176 χθες, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Παρατείνονται οι απαγορεύσεις κυκλοφορίας στην Ιταλία

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Υγείας της κυβέρνησης Κόντε στην Ιταλία, ο Ρομπέρτο Σπεράντσα, ανακοίνωσε ότι η ιταλική κυβέρνηση αποφάσισε την παράταση των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό μέχρι τις 13 Απριλίου. Αρχικά είχε αποφασιστεί η λήξη τους στις 3 Απριλίου.

«Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, αλλά προσοχή να μην κάνουμε λάθη σε αυτή την φάση και να ενδώσουμε σε μια εύκολη αισιοδοξία που μπορεί να ακυρώσει τις θυσίες μας. Προσοχή να μην μπερδέψουμε τα πρώτα θετικά μηνύματα με τη λήξη του συναγερμού», είπε ο Ιταλός υπουργός. Ο Σπεράντσα πρόσθεσε ότι η μάχη κατά του ιού θα συνεχιστεί μέχρι να βρεθεί εμβόλιο και ότι ο στόχος της κυβέρνησης της Ρώμης είναι να μειωθεί κάτω από το 1 ο δείκτης μεταδοτικότητας του ιού.