ΔΙΕΘΝΗ

Έρευνα - σοκ της WSJ για την Ιταλία: Περισσότεροι οι νεκροί από κορωνοϊό – Εκατομμύρια τα κρούσματα

Δημοσίευση 2 Απριλίου 2020, 16:00 / Ανανεώθηκε 2 Απριλίου 2020, 16:00
Έρευνα - σοκ της WSJ για την Ιταλία: Περισσότεροι οι νεκροί από κορωνοϊό – Εκατομμύρια τα κρούσματα
Facebook Twitter Whatsapp

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ιταλία είναι περισσότεροι από τους 13.155 που έχουν καταγραφεί

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σύμφωνα με την Wall Street Journal, οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ιταλία είναι περισσότεροι από τους 13.155 που έχουν καταγραφεί, ενώ τα κρούσματα ενδέχεται να είναι εκατομμύρια.

Τα παραδείγματα «ύποπτων» θανάτων από τον κορωνοϊό είναι πολλά. Μεταξύ αυτών οι 24 νεκροί σε ένα Γηροκομείο κοντά στο Μιλάνο τον περασμένο Μάρτιο. Σε κανέναν από αυτούς δεν έγινε τεστ για κορονοϊό. Σύμφωνα με την Wall Street Journal το ίδιο συνέβη και σε μια κοντινή πόλη στο Λόντι.

Η έκθεση, ανέλυσε τους θανάτους στην Λομβαρδία που είναι η πιο σκληρά χτυπημένη περιοχή από τον κορωνοϊό και κατέληξε ότι πολλοί πολίτες που πεθαίνουν τον τον ιό δεν φτάνουν στο νοσοκομείο για να εξεταστούν.

Αυτό σημαίνει ότι ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τον κορωνοϊό θα είναι συντριπτικά μεγαλύτερος από αυτόν που γνωρίζουμε επίσημα. Ηλικιωμένοι σε απομακρυσμένες περιοχές δεν έχουν την δυνατότητα περίθαλψης και πρόσβασης σε δομές υγείας.

Ο δήμαρχος της πόλης Κογκάλιο δήλωσε στην αμερικανική εφημερίδα ότι κι εκείνος πιστεύει το ίδιο και πρόσθεσε ότι δεν είναι στιγμή να εξαπολυθούν κατηγορίες κατά της κυβέρνησης.

Η Wall Street Journal έκανε και συνεντεύξεις με άλλους τοπικούς αξιωματούχους αλλά και γιατρούς και γραφεία τελετών, ομάδες δηλαδή που έρχονται σε επαφή με ανθρώπους που χάνουν την ζωή τους και το συμπέρασμα που βγαίνει ότι ότι τα δυο επίκεντρα του κορωνοϊού στην χώρα το Μπέργκαμο και η Μπρέσια έχουν τουλάχιστον διπλάσιους νεκρούς από όσους έχουν καταγραφεί από τον Φεβρουάριο.

Στο Κογκάλιο την πόλη με 8.700 κατοίκους πέθαναν 85 άνθρωποι. Από αυτούς μόνο οι 12 έχουν καταγραφεί ως θύματα του κορωνοϊού.

Το ίδιο ισχύει και για τα κρούσματα στην Ιταλία. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα 111.000 κρούσματα είναι πολύ λίγα και ο πραγματικός αριθμός είναι πολλές εκατοντάδες χιλιάδες και ίσως και έξι εκατομμύρια. 

Στο Μπέργκαμο που έχει χτυπηθεί πολύ από τον κορωνοϊό καταγράφηκαν 125 νεκροί τον Μάρτιο του 2019. Τον ίδιο μήνα φέτος οι νεκροί έφτασαν τους 553 με μόνο 201 να συνδέονται με τον κορωνοϊό.

Γιατρός που μίλησε στην Wall Street Journal είπε ότι ηλικιωμένοι και καρκινοπαθείς πεθαίνουν πλέον στα σπίτια τους καθώς ασθενοφόρα δεν παραλαμβάνουν ασθενείς από 94 ετών και άνω αφού υπάρχει μεγάλη λίστα αναμονής.

Πηγή: DailyMail