ΔΙΕΘΝΗ

Κορωνοϊός - Δήμαρχος Μιλάνου: «Κυκλοφορούν υπερβολικά πολλοί -Δεν παίζουμε κλέφτες, αστυνόμους»

Δημοσίευση 5 Απριλίου 2020, 13:00 / Ανανεώθηκε 5 Απριλίου 2020, 13:44
Κορωνοϊός - Δήμαρχος Μιλάνου: «Κυκλοφορούν υπερβολικά πολλοί -Δεν παίζουμε κλέφτες, αστυνόμους»
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

O δήμαρχος του Μιλάνου Μπέπε Σάλα καυτηρίασε την συμπεριφορά πολιτών που συνεχίζουν να κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα παρότι η Ιταλία θρηνεί χιλιάδες νεκρούς από τον κορωνοϊό

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

O δήμαρχος του Μιλάνου Μπέπε Σάλα καυτηρίασε την συμπεριφορά μέρους των συμπολιτών του, οι οποίοι δεν ακολουθούν με τον απαιτούμενο τρόπο τα μέτρα για την καταπολέμηση της διάδοσης του κορωνοϊού. «Ο αριθμός των ανθρώπων που κυκλοφορεί στο δρόμο είναι υπερβολικά μεγάλος. Δεν παίζουμε "κλέφτες και αστυνόμοι"», τόνισε ο Σάλα, ο οποίος ζήτησε από την τοπική αστυνομία και την νομαρχία να αυξήσουν τους ελέγχους τους. «Δεν παίζουμε "κλέφτες και αστυνόμοι" διότι δεν έχουμε αρκετούς αστυνόμους για να ελέγξουν ένα εκατομμύριο τετρακόσιες χιλιάδες ανθρώπους. Ο καθένας πρέπει να κάνει το χρέος του. Το δικό μου είναι να βρίσκομαι εδώ και να δουλεύω, το δικό σας αυτή την στιγμή είναι να μείνετε σπίτι», τόνισε ο δήμαρχος του Μιλάνου σε μήνυμά του μέσω της σελίδας του στο Facebook.

Παρόμοιο πρόβλημα παρατηρείται και στην πόλη του Τορίνο, όπου ο περιφερειάρχης του Πεδεμόντιου Aλμπέρτο Τσίριο προτίθεται να ζητήσει και την ενίσχυση της παρουσίας του στρατού. Από σήμερα εξάλλου σε όλη την Λομβαρδία είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, ή έστω μιας εσάρπας η οποία να προστατεύει το στόμα και την μύτη, για όλους τους πολίτες που κυκλοφορούν στον δρόμο. Θυμίζουμε πως σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ενημέρωση ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορωνοϊού είναι 124.632, ενώ οι νεκροί έφτασαν τους 15.362.

ΑΠΕ-ΜΠΕ