ΔΙΕΘΝΗ

Κορωνοϊός: Στους πόσους βαθμούς πρέπει να πλένουμε τα ρούχα

Δημοσίευση 6 Απριλίου 2020, 01:00 / Ανανεώθηκε 5 Απριλίου 2020, 13:28
Κορωνοϊός: Στους πόσους βαθμούς πρέπει να πλένουμε τα ρούχα
Facebook Twitter Whatsapp

Η κατάλληλη θερμοκρασία που εξουδετερώνει τον κορωνοϊό είναι άνω των 56 βαθμών Κελσίου

Τα μέτρα υγιεινής είναι αυτά που μπορούν να προστατεύσουν τους πολίτες από τον κορωνοϊό και η καθηγήτρια Σάκα Στέλτζερ Μπρέιντ, ιολόγος με ειδικότητα στις αναπνευστικές νόσους στο UNSW, που παρακολουθεί στενά την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Αυστραλία, έδωσε οδηγίες για το πλύσιμο των ρούχων στο πλυντήριο.

Η καθηγήτρια δήλωσε στην Daily Mail της Αυστραλίας ότι το πλύσιμο των ρούχων σε κανονικό πρόγραμμα στο πλυντήριο μπορεί να σκοτώσει τον ιό. Έχει αποδειχθεί πως το πλύσιμο των ρούχων και των λευκών ειδών στους 56 βαθμούς Κελσίου, σκοτώνει τον κορωνοϊό. Δεν χρειάζεται να τα βράσετε, ούτε να προβείτε σε extreme μέτρα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Η καθηγήτρια Στέλτσερ Μπρέιντ, είπε ότι δεν πρέπει να ανησυχεί κάποιος ότι θα κολλήσει κορωνοϊό από πορώδη υλικά, όπως τα ρούχα και τα μαλακά έπιπλα, από ότι από σκληρά αντικείμενα, τα τηλέφωνα και τα πόμολα πόρτας. Τα πορώδη υλικά επιτρέπουν τη διέλευση της υγρασίας, καθιστώντας τα λιγότερο πιθανό να συγκρατούν μολυσματικούς όγκους του ιού, ενώ οι μη πορώδεις επιφάνειες είναι ανθεκτικές στην υγρασία, γεγονός που δημιουργεί ένα έδαφος αναπαραγωγής όπου ο ιός μπορεί να ξεκουραστεί και να συσσωρευτεί.