ΔΙΕΘΝΗ

Τίγρης κόλλησε κορωνοϊό από φύλακα σε ζωολογικό πάρκο της Νέας Υόρκης

Δημοσίευση 6 Απριλίου 2020, 10:00 / Ανανεώθηκε 6 Απριλίου 2020, 10:43
Τίγρης κόλλησε κορωνοϊό από φύλακα σε ζωολογικό πάρκο της Νέας Υόρκης
Facebook Twitter Whatsapp

Μία τίγρης στο ζωολογικό πάρκο της Νέας Υόρκης βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και πιθανότητα μολύνθηκε από φύλακα. Τα συμπτώματα που παρουσίασε το άγριο ζώο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Μία τίγρης στο ζωολογικό πάρκο της Νέας Υόρκης βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και έγινε το πρώτο άγριο ζώο που επιβεβαιωμένα νόσησε από τον covid-19. Την είδηση επιβεβαίωσε το Εθνικό Εργαστήριο Κτηνιατρικών Υπηρεσιών στην Αϊόβα. Η Νάντια – όπως ονομάζεται η τίγρης - που είναι 4 ετών κόλλησε πιθανότατα από κάποιον φύλακα του πάρκου, ενώ άλλα έξι αιλουροειδή παρουσιάζουν συμπτώματα του ιού. Ο ζωολογικός κήπος της Νέας Υόρκης παραμένει κλειστός στο κοινό από τις 16 Μαρτίου. Τα συμπτώματα που έχει η τίγρης είναι έντονος βήχας, κάτι που κίνησε υποψίες και οι υπεύθυνοι προχώρησαν άμεσα στις εξετάσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του BBC ο φύλακας που μετέδωσε τον κορωνοϊό στη τίγρη δεν έχει ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής.

Καθώς πρόκειται για την πρώτη περίπτωση άγριου ζώου που νοσεί, οι υπεύθυνοι του πάρκου σκοπεύουν να μοιραστούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων και της έρευνας με άλλους ζωολογικούς κήπους προκειμένου να προφυλάξουν τα άγρια ζώα αλλά και να εξετάσουν τους τρόπους μετάδοσης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής κτηνίατρος του ζωολογικού κήπου της Νέας Υόρκης, «αυτή είναι η πρώτη φορά που οποιοσδήποτε από εμάς γνωρίζει οπουδήποτε στον κόσμο πως ένα άτομο μόλυνε ζώο και το ζώο αρρώστησε».

Εκτός από την Νάντια, ακόμα δυο τίγρεις και τρία αφρικανικά λιοντάρια έχουν εμφανίσει ανάλογα συμπτώματα, παρουσιάζοντας μειωμένη όρεξη αλλά είναι καλά στην υγεία τους και αναμένεται να αναρρώσουν. Πρόσφατη μελέτη από την Κίνα, μάλιστα διαπίστωσε ότι οι γάτες μπορεί να μολύνουν η μία την άλλη ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό ποια άλλα είδη μπορούν να μολυνθούν.