ΔΙΕΘΝΗ

Κορωνοϊός: Στην Εντατική ο Μπόρις Τζόνσον - Προσωρινός αντικαταστάτης του ο υπουργός Εξωτερικών

Δημοσίευση 6 Απριλίου 2020, 22:00 / Ανανεώθηκε 7 Απριλίου 2020, 08:00
Κορωνοϊός: Στην Εντατική ο Μπόρις Τζόνσον - Προσωρινός αντικαταστάτης του ο υπουργός Εξωτερικών
Facebook Twitter Whatsapp

Στην εντατική μεταφέρθηκε ο Μπόρις Τζόνσον που νοσηλεύεται με κορωνοϊό σε βρετανικό νοσοκομείο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στην εντατική μεταφέρθηκε ο Μπόρις Τζόνσον που νοσηλεύεται με κορωνοϊό σε βρετανικό νοσοκομείο από το βράδυ της Κυριακής, μετέδωσε το BBC. Καθήκοντα πρωθυπουργού για όσο διαρκεί η νοσηλεία του Τζόνσον θα έχει ο υπουργός Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ.

 

«Κατά τη διάρκεια του απογεύματος, η ασθένεια του πρωθυπουργού χειροτέρεψε και με συμβουλή της ιατρικής του ομάδας, μεταφέρθηκε στην εντατική του νοσοκομείου St. Thomas. (…) ο πρωθυπουργός λαμβάνει άριστη φροντίδα και ευχαριστεί όλο το προσωπικό του Βρετανικού Συστήματος Υγείας», τονίζει εκπρόσωπος του Τζόνσον.

Πληροφορίες που μεταδίδει ο Guardian αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός της Βρετανίας έχει τις αισθήσεις του, ενώ μεταφέρθηκε στην εντατική για προληπτικούς λόγους, σε περίπτωση που χρειαστεί αναπνευστήρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο βρετανός πρωθυπουργός είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο την Κυριακή το βράδυ.

Απότομη πτώση της στερλίνας

Απότομη πτώση σημείωσε η στερλίνα λεπτά μετά την ανακοίνωση της εισόδου του Βρετανού πρωθυπουργού στην εντατική. Η είδηση «γκρέμισε» την αξία του βρετανικού νομίσματος μέσα σε λίγα λεπτά.

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ της Δευτέρας υποχωρούσε 0,3% έναντι του δολαρίου. Έχει φτάσει στο ισοδύναμο των 1,2229 δολαρίων. Εναντι του ευρώ, υποχώρησε 0,1% και βρίσκεται στα 1,1326 ευρώ.