ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Σε καραντίνα ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ – Τι λένε οι πολιτικοί για τον Τζόνσον

Δημοσίευση 7 Απριλίου 2020, 14:00 / Ανανεώθηκε 7 Απριλίου 2020, 14:23
Βρετανία: Σε καραντίνα ο υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ – Τι λένε οι πολιτικοί για τον Τζόνσον
Photo: ΑΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Σε απομόνωση ο Μάικλ Γκόουβ καθώς μέλος της οικογένειάς του παρουσίασε συμπτώματα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ο βρετανός υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Μάικλ Γκόουβ βρίσκεται σε απομόνωση, καθώς ένα από τα μέλη της οικογενείας του εμφάνισε συμπτώματα της COVID-19, σύμφωνα με δημοσιογράφο του ITV.

Ο Μάικλ Γκόουβ, κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης του Μπόρις Τζόνσον, εξακολουθεί να εργάζεται, σύμφωνα με το ITV.

Αγωνία για την υγεία του Μπόρις Τζόνσον – Τι λέει ο πολιτικός κόσμος

Με τα βλέμματα στραμμένα στην κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον μετά την εισαγωγή του στην εντατική τη Δευτέρα, με απόφαση της ιατρικής του ομάδας, είναι ο πολιτικός κόσμος στη Βρετανία, με πολλούς αξιωματούχους να δηλώνουν συγκλονισμένοι από το γεγονός και να υπογραμμίζουν πως, παρότι ο πρωθυπουργός είναι αγωνιστής και ήταν πάντα σε καλή φυσική κατάσταση, ο κορωνοϊός δεν κάνει διακρίσεις. Πολιτικά πρόσωπα σχολιάζουν εξάλλου την αντικατάσταση στα καθήκοντα του πρωθυπουργού από τον υπουργό Εξωτερικών, Ντομινίκ Ραμπ.

«Ο Μπόρις που ξέρω είναι αγωνιστής. Δεν εγκαταλείπει ποτέ. Όλη του η ζωή ήταν τέτοια και έτσι είμαι μαζί του σε όλη τη διαδρομή, όπως πολλοί φίλοι και συνάδελφοι» δήλωσε σε πρωινή εκπομπή του BBC ο σερ Ίαν Ντάνκαν Σμιθ, πρώην επικεφαλής του Συντηρητικού κόμματος.

Ο νέος ηγέτης των Εργατικών Κίερ Στάρμερ, σε δηλώσεις του είπε ότι το κόμμα του θα συνεργαστεί εποικοδομητικά με την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης από την πανδημία και μετέφερε τη συμπαράσταση όλων προς τον πρωθυπουργό, τη μνηστή του και την οικογένειά του. «Εχουμε το καλύτερο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο νοσοκομείο όπου βρίσκεται (ο πρωθυπουργός) και ξέρω ότι θα τον φροντίσουν καλά. Αλλά φυσικά ο κόσμος είναι ανήσυχος. Ξέρω ότι το κυβερνητικό έργο θα συνεχιστεί, είχα επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών και θέλω να πω ότι το Εργατικό κόμμα θα ενεργήσει προς το εθνικό συμφέρον» είπε.

Ο λόρδος Μάικλ Χέσελτιν, που υπήρξε αναπληρωτής πρωθυπουργός στην κυβέρνηση του Τζον Μέιτζορ, χαρακτήρισε συνταρακτική την εξέλιξη της μεταφοράς του Μπόρις Τζόνσον στην εντατική, μιλώντας σε ραδιόφωνο του BBC, όπου σχολίασε ως «όχι και πολύ ξεκάθαρο» τον ρόλο του Ντομινίκ Ραμπ, ο οποίος αντικαθιστά τον πρωθυπουργό στα καθήκοντά του. «Ήμουν αναπληρωτής πρωθυπουργός, αλλά δεν ήμουν ποτέ πρωθυπουργός, εάν καταλαβαίνετε τι λέω. Με άλλα λόγια, ο Τζον Μέιτζορ είχε πάντα καλή υγεία και ήταν σε θέση να επικοινωνήσει και έτσι τέτοια ζητήματα δεν προέκυψαν ποτέ» είπε.

Ο πρόεδρος της Βουλής Λίντσεϊ Χόιλ δήλωσε ότι το έργο της κυβέρνηση θα συνεχίζεται πάντα, ό,τι και να συμβεί, όσο άσχημο και εάν είναι αυτό.

Ο πρωθυπουργός της Ουαλίας Μαρκ Ντρέικφορντ απέστειλε τις καλύτερες ευχές του στον πρωθυπουργό και στην οικογένειά του υπογραμμίζοντας πως ο ιός δεν κάνει διακρίσεις.