ΔΙΕΘΝΗ

Κορωνοϊός: Πώς μπήκε ο πλανήτης σε καραντίνα (Πίνακες)

Δημοσίευση 7 Απριλίου 2020, 23:00 / Ανανεώθηκε 7 Απριλίου 2020, 23:46
Κορωνοϊός: Πώς μπήκε ο πλανήτης σε καραντίνα (Πίνακες)
Facebook Twitter Whatsapp

Ο κορωνοϊός έχει μολύνει πλέον περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως, αλλά ο αντίκτυπός του εκτείνεται πολύ πέρα από εκείνους που έχουν χτυπηθεί από αυτόν, καθώς έχει επηρρεάσει τις ζωές όλων

Ο κορωνοϊός έχει μολύνει πλέον περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους παγκοσμίως, αλλά ο αντίκτυπός του εκτείνεται πολύ πέρα από εκείνους που έχουν χτυπηθεί από αυτόν, καθώς έχει επηρεάσει τις ζωές όλων.

Ακόμη και η συχνότητα χρήσης της λέξης «άνευ προηγουμένου» είναι άνευ προηγουμένου αυτή τη στιγμή γράφει το BBC.

Πώς ξεκίνησε το παγκόσμιο lockdown

Όταν ο κορωνοϊός εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, γινόταν όλο και πιο δύσκολο να τον διαχειριστούν τα κράτη. Έτσι κάποιες χώρες επέλεξαν να λάβουν πιο αυστηρά μέτρα για να περιορίσουν την επιδημία ακόμα και αν άλλες έπαιρναν πιο ήπια μέτρα.

Πάνω από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο είχαν θεσπίσει είτε πλήρη είτε μερική απομόνωση μέχρι τα τέλη Μαρτίου, ενώ πολλοί είχαν συστήσει περιορισμένη κυκλοφορία για κάποιους ή για όλους τους πολίτες τους.

Οι χώρες που πρόσφατα κατέγραψαν κρούσματα του κορωνοϊού φαίνεται πως παίρνουν ως παράδειγμα τις χώρες που έχουν πληγεί σε Ασία και Ευρώπη. Μάλιστα οι κυβερνήσεις φαίνεται να ενεργούν ταχύτερα και αυστηρότερα και στην Αφρική