ΔΙΕΘΝΗ

Συγκλονιστικό βίντεο: Δείτε πως ο κορωνοϊός άλλαξε την ανθρωπότητα

Δημοσίευση 9 Απριλίου 2020, 19:00 / Ανανεώθηκε 9 Απριλίου 2020, 19:23
Συγκλονιστικό βίντεο: Δείτε πως ο κορωνοϊός άλλαξε την ανθρωπότητα
Photo: ΑΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Ένα συγκλονιστικό βίντεο παρουσιάζει τον τρόπο της εξάπλωσης του κορωνοϊού που ξεκίνησε από την Κίνα και πλέον έχει αλλάξει ολόκληρη την ανθρωπότητα.

Με  ένα συγκλονιστικό βίντεο οκτώ λεπτών, η βρετανική Guardian δείχνει πώς ο κορωνοϊός άλλαξε άλλαξε τον τρόπο ζωής σε όλο τον πλανήτη.

Το βίντεο έχει αφετηρία την Ουχάν, εκεί δηλαδή από όπου ξεκίνησε ο φονικός ιός όταν στις 11  Ιανουαρίου μια γυναίκα κατέληξε από πνευμονία. 

 

Στη συνέχεια φαίνεται ο Κινέζος γιατρός, ο πρώτος που μάταια, προειδοποίησε για τον φονικό ιό και που τελικά πέθανε από τον covid-19.

Το βίντεο παρουσιάζει ην επιβολή της καραντίνας στην κινεζική επαρχία με πλάνα από τους έρημους δρόμους της Ουχάν. 

Σε αυτό το σημείο η τροπή που παίρνει το βίντεο θυμίζει ταινία επιστημονικής φαντασίας: Ανέγερση νοσοκομείου μόνο για τα κρούσματα του Covid-19, το «Diamond Princess», ένα ολόκληρο κρουαζιερόπλοιο, μπαίνει σε καραντίνα και κανένας δεν μπορεί να σταματήσει πια την εξάπλωση του ιού. 

Κάποιες ημέρες αργότερα η Ευρώπη γίνεται το νέο κέντρο της επιδημίας κορωνοϊού: Οι χώρες λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης, τα σύνορα κλείνουν και οι κάτοικοι μεγάλων πόλεων μπαίνουν σε καραντίνα. 

Η Ιταλία θρηνεί τα περισσότερα θύματα. Εικόνες που θυμίζουν πόλεμο με τους νεκρούς να μεταφέρονται σε στρατιωτικά οχήματα, στιγματίζουν την ανθρωπότητα. 

Η γηραιά ήπειρος ερήμωσε, οι δρόμοι είναι άδειοι και οι άνθρωποι κλεισμένοι μέσα σε 4 τοίχους προσπαθούν με κάθε τρόπο να δώσουν νόημα στην καθημερινότητά τους

Στις 27 Μαρτίου, οι ΗΠΑ έχουν πλέον περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο και ο αριθμός των νεκρών καθημερινά αφήνει άλαλη την παγκόσμια κοινότητα. 

Το βίντεο κλείνει με ένα απόσπασμα από το διάγγελμα της βασίλισσας Ελισάβετ και τα λόγια: «Καλύτερες ημέρες θα ξαναέρθουν. Θα είμαστε με τους φίλους μας, θα είμαστε με τις οικογένειές μας. Θα συναντηθούμε ξανά».