ΔΙΕΘΝΗ

Το τουρκικό γεωτρύπανο «Φατίχ» πάει στη Μαύρη Θάλασσα

Δημοσίευση 9 Απριλίου 2020, 19:00 / Ανανεώθηκε 9 Απριλίου 2020, 19:44
Το τουρκικό γεωτρύπανο «Φατίχ» πάει στη Μαύρη Θάλασσα
Facebook Twitter Whatsapp

Την εν λόγω πληροφορία ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ που τόνισε πως το γεωτρύπανο θα κάνει έρευνες στη Μαύρη Θάλασσα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης προσεγγίζει το τουρκικό γεωτρύπανο «Φατίχ», ώστε να προετοιμαστεί για το ταξίδι του στη Μαύρη Θάλασσα.

Την εν λόγω πληροφορία ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας Φατίχ Ντονμέζ, ο οποίος υποστήριξε: «Το “Φατίχ” θα προσεγγίσει το λιμάνι Χαϊντάρπασα για την προετοιμασία τη διέλευση του Βοσπόρου. Μετά την τεχνική προετοιμασία ο νέος σταθμός θα είναι η Μαύρη Θάλασσα. Λάβαμε όλα τα μέτρα για την υγεία του προσωπικού μας ενάντια στον COVID-19. Εύχομαι καλή επιτυχία στο προσωπικό μας. Καλό ταξίδι».

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγραψε το Newpost, το γεωτρύπανο συνοδευόμενο από μία τουρκική φρεγάτα και μία κορβέτα πέρασε μέσα από το Αιγαίο κατευθυνόμενο προς τα Δαρδανέλια. Στο κατόπι της μικρής Τουρκικής αρμάδας βρισκόταν συνεχώς ελληνική φρεγάτα όπως γίνεται σε κάθε φορά που πολεμικό πλοίο του στόλου των γειτόνων πλέει στο Αιγαίο.