ΔΙΕΘΝΗ

Νικήθηκε από τον κορωνοϊό γιατρός που προειδοποίησε τον Μπόρις Τζόνσον για την πανδημία

Δημοσίευση 10 Απριλίου 2020, 14:00 / Ανανεώθηκε 10 Απριλίου 2020, 14:40
Νικήθηκε από τον κορωνοϊό γιατρός που προειδοποίησε τον Μπόρις Τζόνσον για την πανδημία
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Δρ. Abdul Mabud Chowdhury, που πριν από εβδομάδες προειδοποιούσε τον Μπόρις Τζόνσον να πάρει στα σοβαρά την πανδημία, έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον κορωνοϊό. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Έφυγε από τη ζωή νικημένος από τον κορωνοϊό ο 53χρονος γιατρός που προειδοποίησε τον Μπόρις Τζόνσον να πάρει σοβαρά την πανδημία. Ο λόγος για τον ουρολόγο Δρ. Abdul Mabud Chowdhury που τρεις εβδομάδες νωρίτερα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα ελλιπή μέτρα που ελήφθησαν στη Βρετανία.

Ο Abdul Mabud Chowdhury, που έδινε τη μάχη κατά του φονικό ιού, υπέκυψε αφού νοσηλεύτηκε 15 ημέρες στο νοσοκομείο Queen's Hospital στο Romford, σύμφωνα με το Sky News. Ο 53χρονος επιστήμονας, στις 18 Μαρτίου απηύθυνε έκκληση, μέσω Facebook στον Μπόρις Τζόνσον, όταν εκείνος ακόμη μιλούσε για την ανοσία της αγέλης, ώστε να λάβει αυστηρά μέτρα κατά του ιού, να εξοπλίσει τους εργαζόμενους στην Υγεία και να ενισχύσει το σύστημα Υγείας της Βρετανίας.

Συγκεκριμένα ανέφερε στο μήνυμά του: «Θυμηθείτε ότι μπορούμε να είμαστε γιατροί, νοσοκόμες εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας που βρίσκονται σε άμεση επαφή με τους ασθενείς, αλλά είμαστε επίσης άνθρωποι που προσπαθούν να ζήσουν σε αυτόν τον κόσμο χωρίς ασθένεια με την οικογένεια και τους φίλους μας. πρέπει να προστατεύσουμε τους εαυτούς μας και τις οικογένειές μας σε αυτή την παγκόσμια καταστροφή. Οι άνθρωποι που μας εκτιμούν και μας συμβουλεύονται μας δίνουν δύναμη και χαιρετίζουμε την ανταπόκριση. Πρέπει να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τις οικογένειές μας και τα παιδιά μας από αυτή την παγκόσμια καταστροφή. Λάβετε άμεσα διορθωτικά μέτρα και ενισχύστε τις άμυνες σας».

Τέσσερις ημέρες μετά αρρώστησε τόσο ο ίδιος όσο και ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον. Ωστόσο ο ο 53χρονος γιατρός, παρά το γεγονός ότι δεν είχε υποκείμενα νοσήματα έχασε τη μάχη αφήνοντας πίσω του δύο παιδιά ηλικίας 18 και 11 ετών.

Η 11χρονη κόρη του Wareesh Chowdhury, δήλωσε σύμφωνα με το Sky News: «Τον αγαπούσαμε τόσο πολύ, μου ραγίζει η καρδιά που τον είδα να ‘φεύγει’, αλλά με έκανε τόσο χαρούμενη που τον γνώρισα. Τον αγαπώ τόσο πολύ, ως το φεγγάρι και πίσω, απλώς μας λείπεις, έφυγε τόσο γρήγορα, είναι πολύ νωρίς για να φύγει, ήταν μια ευλογία για μας και δεν άξιζε να φύγει τόσο νωρίς».