ΔΙΕΘΝΗ

Τουρκικός ναύσταθμος στον Αυλώνα – Προς συμφωνία η Άγκυρα με τα Τίρανα

Δημοσίευση 28 Μαΐου 2020, 21:00 / Ανανεώθηκε 28 Μαΐου 2020, 21:02
Τουρκικός ναύσταθμος στον Αυλώνα – Προς συμφωνία η Άγκυρα με τα Τίρανα
Facebook Twitter Whatsapp

Όλο και πιο στενές οι σχέσεις Τουρκίας και Αλβανίας. Έτοιμος ο Ράμα να παραχωρήσει ναύσταθμο στον Ερντογάν, ενώ πρόσφατα επικυρώθηκε η συμφωνία αμυντικής συνεργασίας.

Σχεδόν έτοιμος είναι ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα να παραχωρήσει στον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τη βάση Πασά Λιμάνι στον Αυλώνα για να την μετατρέψει σε ναύσταθμο το τουρκικό ναυτικό, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Εστία, που αναδημοσιεύει ο ιστότοπος himara.gr.

Οι σχετικές συνομιλίες έχουν ξεκινήσει σε προηγούμενες συναντήσεις των δύο ανδρών, στο πλαίσιο της όλο και στενότερης αμυντικής συνεργασίας της κυβέρνησης των Τιράνων με την τουρκική κυβέρνηση, με την Άγκυρα εάν τελικά ολοκληρωθούν θετικά οι διαβουλεύσεις να αποκτά πρόσβαση στο Ιόνιο Πέλαγος

Το αλβανικό Κοινοβούλιο επικύρωσε τη συμφωνία αμυντικής συνεργασίας Τουρκίας - Αλβανίας την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου μαζί με το πρωτόκολλο οικονομικής βοήθειας από την Άγκυρα προς τα Τίρανα.

Η βοήθεια αυτή θα είναι αγαθά και υπηρεσίες για στρατιωτικούς σκοπούς, αποκλειστικά όμως από την Τουρκία, δημιουργώντας μια στενή σχέση εξάρτησης, την ώρα μάλιστα που η Αλβανία επιζητεί να προχωρήσει τις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newpost.gr