ΔΙΕΘΝΗ

Αστυνόμοι… σαΐνια συλλαμβάνουν κατά λάθος πράκτορα του FBI επειδή είναι μαύρος! (βίνεο)

Δημοσίευση 2 Ιουνίου 2020, 11:00 / Ανανεώθηκε 2 Ιουνίου 2020, 16:29
Αστυνόμοι… σαΐνια συλλαμβάνουν κατά λάθος πράκτορα του FBI επειδή είναι μαύρος! (βίνεο)
Facebook Twitter Whatsapp

Το χρώμα τους έχασαν αστυνομικοί στις ΗΠΑ όταν από λάθος συνέλαβαν πράκτορα του FBI επειδή ήταν μαύρο. Το βίντεο δεν έχει αποσαφηνιστεί αν είναι πρόσφατο αλλά είναι ενδεικτικό των στερεότυπων που διέπουν την αμερικανική κοινωνία.

Σε γκάφα που εκθέτει ξανά την αστυνομία στις ΗΠΑ υπέπεσαν τα… όργανα της τάξης στις ΗΠΑ. Σε ένα από τα πολλά βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο μετά την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στην Μινεάπολη, είναι και αυτό που δείχνει δυο λευκούς αστυνομικούς να αποφασίζουν να συλλάβουν έναν αφροαμερικανό ο οποίος κάθεται και απλά καπνίζει το τσιγάρο του.

Δεν έχει διευκρινιστεί αν το βίντεο τραβήχτηκε πρόσφατα αλλά είναι ενδεικτικό της νοοτροπίας που υπάρχει απέναντι στους αφροαμερικανούς στις ΗΠΑ.

Οι αστυνομικοί αρχικά μιλούν με τον άνδρα ο οποίος τους λέει ότι τον παρενοχλούν και ότι έχουν αποφασίσει ότι είναι κάποιος άλλος. Και μάλιστα στην συνέχεια του λένε ότι θα τον συλλάβουν. Όταν εκείνος αντιδρά και τους λέει ότι παρανομούν, εκείνοι δεν καταλαβαίνουν τίποτα και τον σηκώνουν με την βία όρθιο και του δένουν τα χέρια πισθάγκωνα. Όταν ακούγεται κάποιος να τους λέει ότι δεν ξέρετε που έχει μπλέξει εκείνοι δεν πτοούνται μέχρι την στιγμή που τους ζητάει να δουν την ταυτότητά του που έχει στην πίσω τσέπη του παντελονιού του.

Όταν βλέπουν την ταυτότητα σοκάρονται καθώς ο άνδρας τον οποίο έχουν συλλάβει γιατί έτσι ήθελαν είναι πράκτορας του FBI! Αμέσως η συμπεριφορά τους αλλάζει και του λύνουν τα χέρια. Εκείνος ζητάει τον υπεύθυνό τους και στην συνέχεια τους παίρνει τις ταυτότητές τους.

 

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις