ΔΙΕΘΝΗ

Το μυστικό καταφύγιο στον Λευκό Οίκο: Εδώ «κρύφτηκε» ο Τραμπ όταν ξέσπασαν τα επεισόδια (Βίντεο)

Δημοσίευση 2 Ιουνίου 2020, 12:00 / Ανανεώθηκε 2 Ιουνίου 2020, 13:27
Facebook Twitter Whatsapp

Δείτε πού φυγάδευσαν τον Αμερικανό πρόεδρο όταν ξέσπασαν οι ταραχές στην Ουάσινγκτον με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Πώς είναι το μυστικό καταφύγιο στον Λευκό Οίκο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το μυστικό καταφύγιο στο οποίο φυγάδευσαν οι πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών τον Αμερικανό πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, για να τον προστατέψουν από τις άγριες ταραχές στην Ουάσινγκτον, φέρνει στο φως της δημοσιότητας ο βρετανικός Τύπος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πράκτορες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών μετέφεραν την Κυριακή τον πρόεδρο Τραμπ την Κυριακή στο Προεδρικό Κέντρο Επιχειρήσεων Έκτακτης Ανάγκης (PEOC), το οποίο είναι εξοπλισμένο με μυστικές σήραγγες, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «The Sun», όταν ξέσπασαν τα επεισόδια στην Ουάσινγκτον κατά τη διάρκεια διαδήλωσης για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Το καταφύγιο βρίσκεται κάτω από την Ανατολική Πτέρυγα του Λευκού Οίκο και πιο συγκεκριμένα πέντε ορόφους κάτω από το έδαφος, αλλά η ακριβής τοποθεσία του παραμένει επτασφράγιστο μυστικό.

Κατασκευάστηκε για την προστασία του πρώην προέδρου Φραγκλίνου Ρούζβελτ κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και, όπως επισημαίνουν τα διεθνή ΜΜΕ, μπορεί να αντέξει μία επίθεση με πυρηνικά όπλα.

Με βάση στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, υπάρχει ένας ανελκυστήρας στον οποίο λειτουργούν βιομετρικά συστήματα ελέγχου πρόσβασης.

Στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, οι μυστικές υπηρεσίες φυγάδευσαν τον τότε αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Ντικ Τσένι υπό τον φόβο των αρχών ότι ένα από τα αεροσκάφη που είχαν καταλάβει οι αεροπειρατές θα κατευθυνόταν προς τον Λευκό Οίκο.

Υπενθυμίζεται ότι ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους βρισκόταν στη Φλόριντα την στιγμή των επιθέσεων.

Η πρώην «Πρώτη Κυρία» Λόρα Μπους στα απομνημονεύματά της που κυκλοφόρησαν το 2010 για την εμπειρία της κατά τη διάρκεια της 11ης Σεπτεμβρίου περιγράφει ότι το καταφύγιο διαθέτει μεγάλες πόρτες από χάλυβα που, όταν έκλειναν πίσω της αεροστεγώς, έκαναν ένα δυνατό σφύριγμα. Η σύζυγος του Τζορτζ Μπους επισημαίνει επίσης ότι υπάρχει μηχανολογικός εξοπλισμός στο υπόγειο κέντρο διοίκησης.

Το 1950 κατασκευάστηκε ένα υπόγειο σύστημα σήραγγας του Λευκού Οίκου που συνδέει τη Δυτική Πτέρυγα και την Ανατολική Πτέρυγα, επιτρέποντας την πρόσβαση στο μυστικό καταφύγιο για την προστασία από πυρηνικό ατύχημα.

Μια άλλη μυστική σήραγγα στην οποία μπορεί να έχει κανείς πρόσβαση μέσω μιας μυστικής σκάλας δημιουργήθηκε το 1987.

«Το καταφύγιο τελικά ολοκληρώθηκε προς το τέλος της θητείας του Ομπάμα. Μπορεί να στεγάσει το προσωπικό ολόκληρης της Δυτικής Πτέρυγας σε περίπτωση επίθεσης με όπλα μαζικής καταστροφής», γράφει ο συγγραφέας Ρόναλντ Κέσλερ στο βιβλίο που κυκλοφορεί ήδη, υπό τον τίτλο:
 Ο Λευκός Οίκος του Τραμπ: Αλλάζοντας τους Κανόνες του Παιχνιδιού».

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις