ΔΙΕΘΝΗ

«Ανώμαλη προσγείωση» για τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο Χίθροου - Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου

Δημοσίευση 11 Ιουνίου 2020, 11:00 / Ανανεώθηκε 11 Ιουνίου 2020, 11:39
«Ανώμαλη προσγείωση» για τους εργαζόμενους στο αεροδρόμιο Χίθροου - Πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου
Facebook Twitter Whatsapp

Το αεροδρόμιου Χίθροου αρχίζει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, ενώ δεν μπορεί να αποκλείσει περισσότερες απώλειες θέσεων εργασίας, λόγω της κρίσης του κορωνοϊού.

Το Αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου, το οποίο πριν από την πανδημία του νέου κορωνοϊού ήταν το πιο πολυσύχναστο στην Ευρώπη, ανακοίνωσε ότι άρχισε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου αφού ο αριθμός των επιβατών που το επισκέφθηκαν τον Μάιο έπεσε σε ιστορικό χαμηλό, ενώ σημείωσε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει περαιτέρω απώλειες θέσεων εργασίας.

Το Χίθροου ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των επιβατών τον Μάιο μειώθηκε κατά 97%, ενώ το αεροδρόμιο προετοιμάζεται για περαιτέρω μειώσεις λόγω του κανονισμού για καραντίνα των ταξιδιωτών που έχει θέσει η Βρετανία εξαιτίας της Covid-19.

Το αεροδρόμιο, το προσωπικό του οποίου ανέρχεται σε περίπου 7.000 άτομα, ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν είναι πλέον βιώσιμος ο αριθμός των απασχολούμενων σε αυτό και ότι συμφώνησε με τα συνδικάτα να αρχίσει πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου.

"Καθώς δεν μπορούμε να αποκλείσουμε περαιτέρω μειώσεις θέσεων εργασίας, θα συνεχίσουμε να διερευνούμε επιλογές για να ελαχιστοποιήσουμε τον αριθμό των θέσεων εργασίας που θα χαθούν", αναφέρει σε ανακοίνωση ο διευθύνων σύμβουλος του Χίθροου Τζον Χόλαντ-Κέιγ.

Πηγή: Reuters

Ακολουθήστε το Newpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newpost.gr